Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Harbor Freight Tire Changer Instruktioner

Byta en bil däck kan vara en utmaning utan rätt utrustning. Den "kula", eller kanten på däcket som installeras över fälgen, innehåller en metallkabel inbäddad i pärlan själv. Detta gör sträckning av däcket så att den kommer att passa över kanten nästan omöjligt utan ett däck växlare. Professionell däck butiker använder stora luftdrivna trötta växlare som gör processen kort med att installera ett däck på en fälg, men mindre och mer prisvärda versioner finns tillgängliga från Harbor Freight. Saker du behöver
Air ventil Tool Review Mild tvål
Högtrycksluft slang
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

Töm däcket helt med hjälp av ett verktyg luftventil för att vrida ut den centrala delen av gummit luftventilen på kanten av fälgen. Spraya däckkanten pärla och fälgen med en mild tvål, som fungerar som ett smörjmedel.
2

Lyft monterade däcket. Guide hålet i mitten av hjulet över mittstolpen på däck växlare. Sänk monterade däcket tills det vilar på piedestal bas. Placera handtaget förlängning i pärlan brytaren handtaget på däck växlare. Dra ner handtaget så att pärlan breaker skon vilar mot kanten på däcket. Vrid handtaget runt däckets omkrets samtidigt dra ner handtaget tills kornet lossnar från fälgen.
3

Placera monterade däcket på piedestalen så att ventilen stam är vänd uppåt. För att hålla hjulet från att röra sig, se till ett av hålen hjulet lug är över tappen skjuter ut från sockeln. Skjut hjulet nedhållande klämma över sockeln centrum inlägget med den avsmalnande sidan vänd nedåt. Skruva piedestalen locket på plats för att låsa klämman och hjulet på plats.
4

Placera den platta änden av handtaget förlängning mellan däcket och fälgen, och sedan dra i handtaget mot dig för att tvinga pärlan över kanten på fälgen. Använd mittstolpen som en punkt av hävstång och dra i förlängningen att arbeta däcket bort av fälgen. Dra upp på däcket när den översta pärlan har tagits bort från fälgen och upprepa detta steg för att få botten pärlan över fälgkanten. Dra däcket rakt upp och ta bort den från växlaren.
5

Haka den böjda kanten av handtaget förlängning över kanten på den kala däck fälg. Placera nya däcket över kanten. Skjut däcket över fälgkanten där handtaget har placerats. Tryck ner på kanten av däcket med ett handtag samtidigt som du drar i handtaget förlängningen, med den mittersta stolpen som en punkt av hävstångseffekt. Arbetet kring hela omkretsen av däcket tills den nedre vulsten har sträckts över kanten. Upprepa detta steg för att installera den översta pärlan av däcket på fälgen.
6

Fyll däcket med en högtrycks luftslang ansluten till en kompressor som sittplats både däckfötterna mot kanterna av fälgen för en tät förslutning. Fortsätt inte att lägga till luft i däcket när pärlorna sitsen och du hör ett ljudligt "pop." Kontrollera lufttrycket i däcken och fyll på luft vid behov för att få upp nivån till något mer än det maximala trycket tryckt på däcksidan. Ta bort piedestalen lock och klämma, och sedan ta bort däcket och hjulet från däck växlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70874.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.