Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man reparerar Motorcykeldäck

Alla som rider en motorcykel så småningom kommer att finna sig själv med en punktering. Att veta hur man fixar en platt motorcykel däck är en praktisk färdighet som helst, och i vissa fall kan hålla ryttare från att strandsatta på sidan av vägen. Dessa instruktioner förklarar processen att använda pluggar för att reparera ett slanglöst motorcykeldäck tillräckligt att låta ryttaren att rida en butik där en permanent fix kan sättas på plats. Saker du behöver
Tire plugga Tool Review Tänger
Auger
Pluggar
Cement /lim (vissa byggsatser) katalog CO2 patron eller luftpump
Visa mer instruktioner
1

Identifiera orsaken till punktering, och ta bort den. Om punkteringen är inte lätt att hitta, gnugga såpvatten över däcket och letar efter bubblor som kommer från ytan kan hjälpa till att identifiera var problemet finns.
2

Rengör hålet med en skruv typ verktyg. Det hjälper också att ha kanterna lite grovt, eftersom det ger en bättre yta för pluggen att hålla sig till. Detta ger också en möjlighet att se till att det inte finns några tårar i punktering. Hål i ett motorcykeldäck kan fastställas, men trasiga däck behöver bytas. Addera 3

Cover pluggmaterial och hålet med lim eller cement om det behövs för den typ av reparations kit finns. Inte alla satser kräver detta steg, och vissa pluggmaterial redan har en beläggning av lim. Följ anvisningarna på förpackningen noga på detta steg. Var inte snål med limmet, men använd inte så mycket att det inte kan göra en ordentlig tätning.
4

Sätt pluggmaterial i däcket plugga verktyget. För vanliga "svamp" pluggar, öppnar verktyget däck plugger, håller den gängade änden uppåt, och centrera pluggen i tunnan med svamp locket på toppen. Skruva verktyget däck stoppare nedåt tills drivstången i kontakt med pluggen. Placera änden av verktyget mot punktionen i däcket och skruva fast drivstången tills munstycket är i punktionen. Skruva sedan fast kolven i munstycket.
5

Sätt i kontakten i hålet i däcket. Skjut drivstången tills pluggen tvingas hela vägen igenom. Använd en tång för att dra ur kontakten långsamt och stadigt tills det sträcker sig till cirka två inches. Efter att ha släppt kontakten klippa svansen sticker ut från reparationen jämnhöjd med däcket. Dra inte ut kontakten när du skär den. Underlåtenhet att trimma pluggen gör att tänja och dra när däcket vänder och drar ut kontakten ur form orsakar att läcka, och eventuellt även för att dra helt från däcket.
6

Låt pluggen sitta i 10 till 15 minuter för att bli helt inställd. Gummit verkar öka till full storlek omedelbart efter att ha sträckt, men det kan ta ett par minuter att bli helt inställd. I kalla temperaturer väntetiden är ännu viktigare än om det är varmare på grund av stelhet i gummit, och den saktade inställda tiden för lim eller cement.
7

Fyll däcket med en CO2 kassett eller däck pump. CO2-patroner är bara bra för en användning så det är viktigt att få den ordentligt så att luft släpps går in i däcket snarare än att fly. Beroende på storleken på däcket, och trycket behövde det kan ta mer än en kassett för att få däcket tillbaka till drivtrycket.
8

Testa däck reparation. Håll hastigheter mycket långsamma för de första 10 eller 15 minuter efter att reparera en punktering på en motorcykel och komma tillbaka på vägen. Efter ridning ca 15 minuter, stoppa och kontrollera däcktrycket för att se till att reparationen fungerar. Om reparationen initialt verkar fungera, fortsätta rida till rimliga hastigheter men kontrollera däcktrycket minst varje timme eller så. Om reparationen har en långsam läcka, fortsätta att övervaka lufttrycket regelbundet tills däcket kan ses av en professionell. Om reparationen läcker luft snabbt, ta bort pluggen och upprepa varje steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70725.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.