Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man installerar Run Flat däck

Run-flat-teknik för däck ursprung i 1892, när ett patent för en anti-punktering däck begärdes. Efter många år av att testa och finslipa tekniken för anti-stick-och run-flat däck, var 1994 Chevrolet Corvette erbjuds med run-flat däck direkt från fabriken. Denna teknik gör punkteringar att drivas på för en utsedd mängd miles innan däcket försämras och kan inte längre stödja fordonet. Detta gör det möjligt för resa till ett säkert område att byta däck. Saker du behöver
Run-flat däck
Däck montering maskin
Däck balansblock
Gummigenomföring
Nickelbelagd ventilkärnan
Aluminium låsmutter
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

ta bilen och din nya run-flat däck till din lokala däckverkstad. Du kommer att behöva ett däck montering maskin och en professionell för att köra det för att dina däck ska monteras på rätt sätt.
2

Har dina gamla däck tas bort från din befintliga fälgar. Run-flat däck kan användas på lager eller eftermarknaden fälgar men bör endast användas på bilar som har däcktryck. Utan ett däcktryck övervakningssystem, kan däcken run flat utan din vetskap och köras på längre än de borde, vilket orsakar skador på dina hjul.
3

Få en ny gummigenomföring. Den aluminium sensorer för däcktryck övervakningssystem bör installeras på fälgen med den nya genomföringen. Återanvända genomföringen som var på dina gamla däck kan orsaka luftläckage på din run-flat däck.
4

Ha en förnicklad ventil kärna installerad i din nya däck. Detta är en speciell ventil kärna som tätar bättre run-flat däck än traditionella ventiler kärnor.
5

Använd en ny aluminium låsmutter på ventilen kärnan i din run-flat däck. Detta kommer också att bidra till att förhindra luftläckage från de nya däcken.
6

Vridmoment alla komponenter till lämplig nivå baserat på den enskilda däck och specifikationer fälg. Över-åtdragning kan orsaka brott, och under-åtdragning kan orsaka lossna och falla sönder. Med rätt vridmoment kommer att förhindra skador.
7

Har din run-flat däck monterade på dina fälgar. Denna process bör inbegripa att få dem balanserade och uppblåsta så att de kan köras på.
8

Sätt dina däck tillbaka på din bil. Dra åt muttrarna till rätt nivå så att dina däck kvar på din bil när du kör utan att skada något. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70875.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.