Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur att lappa en punktering

När du får en punktering, är det lättaste att göra byta ut den för en reservdel. Men om reservdelar är inte funktionsdugliga och skador på däcket är inte svår, kan en patch ger en adekvat tillfällig lösning tills du kan byta ut däcket. Du kan patcha ett däck enkelt genom att följa några instruktioner. Saker du behöver
Air kompressor
rengöringsmedel Vit tejp
däckreparationssats
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera de skadade områdena däcket. Du kan korrigera en punktering om det finns en punktering eller en begränsad mängd skador, men storskaliga blow-outs behöver en full ersättning. Patches fungerar bäst för enstaka punkteringar såsom de som orsakas av naglar. Du ska bara försöka att lappa ett däck som är skadad på trappstegen (den del som berör vägen) snarare än sidoväggarna.
2

Fyll däcket med en kompressor om du inte kan avgöra var läckan är. Spraya ytan med ett rengöringsmedel, såsom 409. Undersök ytan på däcket, letar efter något ställe där vätskan skummar eller bubblar. Det är platsen för din läckan.
3

markera platsen med en bit vit tejp, sedan bort eventuella främmande föremål från läckan med en tång eller liknande verktyg. Du måste ta bort allt punkterade däcket innan du kan patcha det.
4

Rengör hålet med ett ris eller rätt storlek för att ta bort eventuella bitar av kvardröjande slam från det. Man bör ingå i varje däckreparationssatsen, men du kan använda en cirkulär fil eller liknande verktyg om det passar i hålet. Du vill inte att ta bort något mer av däckets material, bara se till att det befintliga hålet är ren och fri från kanter.
5

Thread reparation kontakten genom sitt införingsverktyget (både bör vara tillgängliga i däckreparationssatsen) och för in den i punktering. Det borde göra en tätning tät nog att motstå det lufttryck som kommer att utövas på den. Det bör vara en liten del av pluggen fortfarande visas från hålet.
6

Klipp bort överflödigt kontakten bort från däcket och försegla den med en tunn gummi patch. Kontrollera varken lappen eller pluggen sticker ut för långt från resten av däcket: du vill att ytan ska bli så smidig som möjligt
7

blåsa upp däcket till sin rätta trycket och. placera tillbaka däcket på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70710.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.