Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man byter ett däck på en Prius

Alla har varit där. En punktering är en mardröm, oavsett var eller när den presenterar sig. Lyckligtvis, däckbyte på en kompakt Toyota Prius är enkel. Det är ännu enklare om tiden tas för att bekanta dig med däckbyte förfarandet vid en platt händer. Detta kan spara värdefull tid och undvika ytterligare stress. Saker du behöver
Reservdäck
Car Jack
Wrench
Visa fler instruktioner
Borttagning av punktering
1

Parkera bilen på närmaste plan yta, om möjligt. Ta jack, handtag, skiftnyckel och reservdäck ut från under mitten toppbräda /extra ruta i bålen.
2

Lossa hjulmuttrarna något med nyckeln. En sväng till vänster är tillräckligt.
3

Placera domkraften under bilen med sidan märkt "A" mot utsidan av bilen, och mitt hack i uttaget i anpassning till uttaget punkten (två små skåror i undersidan kanten av fordonet intill däcket). har
4

Vrid jack handtaget för att höja fordonet tills punktering förhöjda något från marken . Helt lossa och ta bort alla hjulmuttrar, ta sedan bort det skadade däcket.
Byta Däck
5

Torka bort smuts och skräp från hjulets kontaktyta. Tiny smutspartiklar kan orsaka uppluckring av hjulmuttrar när fordonet går in i rörelse.
6

Rikta in öppningarna hjulmutter och montera reservhjulet däcket på hjulet kontaktyta. Spänn varje hjulmutter jämnt för hand (för att göra detta, helt enkelt börja på den övre muttern, dra åt ena mittemot, och sedan en över från det, och så vidare för att behålla mönstret går). Håll åtdragning varje jämnt tills den avsmalnande delen i slutet av hjulmuttrarna är i kontakt med reservdäcket s "ansikte."
7

Sänk bilen och avsluta säkert dra åt varje mutter jämnt med skiftnyckel. Se till att lägga all kraft på det här!
8

Sätt punktering och alla andra verktyg som används i reparationen tillbaka i lager under bagageluckan.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70755.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.