Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man tar bort ett hjul och ett däck Stuck på en axel

Det är en sak att ha ett hjul och däck fastnat på navet om du har bilen på en lyft, men det är en annan om du är på den sida av vägen med en punktering som inte kommer att lossna. Tyvärr är det inte ovanligt att vissa fordon som har fälgar som passar tätt runt navet i knogen. Du kan få hjulet och däcket utanför i bilen oavsett om det är på en hiss eller en domkraft, men det kommer inte att vara söt och du kommer att behöva visa det som i avgift. Följ dessa hjälpsam stegen. Saker du behöver
Spray smörjmedel
£ 2 kälke (eller) katalog Lång heavy metal pipe
Visa fler instruktioner
1

Ersätt en lug nut på en av tapparna i den fastnat däcket. Trä den på cirka tre eller fyra trådar. Detta kommer att hindra däcket från att flyga bort av knogen.
2

Spray en liberal dos av smörjmedel runt omkretsen av centrum av däckets fälg där den ligger an över navet i knoge. Låt smörjmedlet att suga in och respray.
3

Strike hjulet och däcket från insidan sidoväggen utåt med 2 £ slägga. Slående gummidelen av sidoväggen gör hammaren studsar om det fortfarande finns luft i däcket, så var försiktig. Du kan behöva slå fälgen med hammaren för att chocka den fri från navet. Detta kommer att kräva försiktighet så att du inte skadar fälgen. Försök att slå fälgen nära pärlan av däcket där däcket och fälgen möts, återigen bakifrån slå utåt.
4

Använd en lång tung metallrör om hammaren inte fungerar. Detta kan inte alltid vara bekvämt, men om ditt fordon har en historia av stickning fälgar, bör du skaffa en och bära runt i bagageutrymmet eller någonstans händig. Återigen, svinga röret med brutal kraft bakifrån slår utåt och försöka kontakta mestadels gummi sidovägg, men återigen du kanske måste slå pärlan av fälgen.
5

Spray mer smörjmedel och hålla re- slående däcket med hammare eller rör tills den lossnar från navet.
6

Ta tappmuttem och ta bort hjulet och däcket när du är framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70739.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.