Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur att avgöra om däcken är regummerade

Regummerade däck har fått sina gamla trappsteg jämnas bort (efter att ha skadats eller blivit oanvändbara) och ett nytt mönster åter anbringat i deras ställe. Detta förlänger livslängden på däcket betydligt och återvinner gammalt gummi. Även om de flesta regummerade är säkra, bör du fortfarande vet hur man berättar skillnaden mellan regummerade och nya däck. Instruktioner
1

Kontrollera däckens sidoväggar för orden "bias" "gördel" eller något liknande för att ange deras status. Regummerade är enligt lag skyldiga att ha dessa märkningar i de flesta områden, som berättar konsumenter vilken typ av däck de köper.
2

Sök efter regummering av däck på större fordon såsom långtradare, anläggningsmaskiner och även hjulen på flygplan. Regummerade däck är mest populära i tyngre fordon och de som ser en hel del resor. Du är mindre benägna att se dem på personbilar och privatägda bilar för privatpersoner. Addera 3

Leta efter skillnader i textur och täthet mellan däckens sidoväggar och deras slitbanan. Regummerade kan ha svaga distinktioner. Kontrollera om trappstegen är mörkare, till exempel, eller något grövre vid beröring. Dessa skillnader är sällan signifikanta, men de visas.
4

Kontrollera tätningar eller liknande veck längs sidoväggarna av däcket. Regummerade placera i grunden ett omslag av nytt gummi där de ursprungliga trappstegen en gång var, så nära originalet som möjligt och tätad på plats innan de vulkat. En liten söm eller lite av överflödigt gummi ibland kvar efter en sådan process..
5

titta på priset En regummerade däck kostar vanligtvis cirka 25 till 50 procent mindre än ett nytt däck. Fråga om kostnaden är märkt ned på grund av en försäljning, eller att däcken är regummerade.
6

Inspektera däck efter tecken på polering eller slipning. Tire regummerade måste ofta poleras för att avlägsna resterna av den ursprungliga slitbanan. Generellt dessa indikatorer förblir diskreta, men om du kolla noga, kan du ha möjlighet att se om det finns tecken på att arbetet i texturen av däcket.
7

Leta efter fläckar av cement eller lim på däcket. De flesta regummerade använder cement för att hålla den nya slitbanan fast mot resten av däcket och ibland små fläckar kan ses på ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70717.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.