Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man byter ett däck på en QX4

Ändra en punktering på din Infiniti QX4 är en viktig färdighet att ha. De verktyg och reservhjul lagras i bilen så att du har dem till hands. Den QX4 är utrustad med en full-size reservdäck, vilket ger dig tid köra till en bensinstation eller däck-verkstad och antingen ersätta din punktering eller har den nödvändiga reparationen klar. Hitta en säker plats för att byta däck om möjligt. Även om du kan ändra det på sidan av vägen, det är inte mycket säker och bör undvikas om möjligt. Saker du behöver
Verktygssats
Reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Park ditt QX4 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft den bakre sittdynan från bakkanten och lokalisera domkraft och verktygslåda under stolen.
2

Avlägsna domkraften, lug skiftnyckel och jack spö från under sitsen, gå sedan till den bakre av bilen. Öppna bakgavellyften och lokalisera hålet i karossen precis ovanför stötfångaren. Sätt domkraften stången och placera rörtång på domkraften stången genom att skjuta in stången i hålet i nyckeln handtaget.
3

Snurra jack handtaget moturs och sänk reservdäcket till marken. Ta hissen kabeln från mitten av fälgen på reservdäcket, skjut sedan däcket ut från under den bakre delen av bilen.
4

Flytta till punktering och lossa muttrarna med hjälp av lug skiftnyckel. Ta inte bort muttrarna ännu. Leta fästena sitter under bilen. På framsidan som är under rambalk precis bakom axeln, på baksidan är det under axeln.
5

Placera domkraften under bilen, fäster jack stången till uttaget, sedan installera den rörtång på stången, glider stången i hålet i rörtång. Vrid jack handtaget medurs för att lyfta bilen tills däcket är igång.
6

Ta bort muttrarna och ta sedan bort det punkterade däcket från bilen. Installera reservdäck på bilen och skruva på muttrarna. Sänk domkraften och ta bort det från under bilen. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.
7

Placera reservdäcket under bilen och montera hissen kabeln i hålet i mitten av däcket. Sätt domkraften stången i hålet på baksidan av bilen och med hjälp av rörtång, vrid jack staven medsols tills däcket är helt under den bakre delen av bilen.
8

Placera domkraften , jack stång och lug skiftnyckel i förvaringsutrymmet under baksätet och skjut sitsen ner över facket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70789.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.