Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Så här kontrollerar Engine Light på en 2002 GMC Truck

GMC lastbilar är en populär linje av lastbilar som tillverkas av General Motors Co Du kan kontrollera motorn ljuset på din '02 GMC truck direkt från hemmet, spara dig en resa till återförsäljare eller mekaniker. De omborddiagnos eller OBD, skickade datorbutiker felkoder till den från sensorer placerade över hela fordonet. När den upptäcker en felkod från motorn eller avgasreningssystemet, lyser det "Check Engine" lampan på instrumentpanelen. Du kan läsa dessa koder för att ta reda på exakt vad "Check Engine" light innebär att använda ett OBD II kod scanner. Detta kan köpas från någon Biltema. Vissa butiker kommer även lån du deras kod scanner gratis. Saker du behöver
OBD II kod scanner
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta den diagnostiska porten mellan ratten och mittkonsolen på instrumentbräda. Anslut OBD II kod scanner i den diagnostiska porten.
2

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge, men inte starta motorn. Detta slår på de flesta Code Scanners. Om inte, hitta den "On /Off"-knappen på koden skannern och slå på den.
3

Vänta koden skannern gränssnitt med datorn och visa koderna. Använd piltangenterna för att navigera i menyn och hitta "Radera Codes" eller andra liknande kommando. Välj detta kommando och vänta på koden skannern att återställa ljuset. Du kommer att veta att det är klart när den återgår till huvudmenyn.
4

Koppla koden skannern och starta motorn. Kontrollera att "Check Engine" light har stängts av. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70892.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.