Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur montera hjulet och dra åt muttrarna på din bil

Du har haft en punktering och behöver installera reparerade hjulet och dra åt muttrarna på din bil. Det verkar som ett enkelt jobb. Det finns några tips och tekniker du behöver veta för att säkert installera ett hjul på din bil. Följ stegen nedan för att göra jobbet rätt. Instruktioner
1

Palla upp bilen och stödja den på pallbockar. Rulla hjulet intill den exponerade navet med klacken dubbar.
2

Rada upp ett hål i hjulet med den nedre bulten och lyft hjulet över alla dubbar på samma gång, och skjut den på plats . Addera 3

Håll botten av däcket tätt mot hjulnavet med foten medan du tar det första tappmuttem och placera den över den gängade tappen sticker igenom hjulet. Vänd denna tappmuttem ned så tätt som du kan få det för hand.
4

Sätt på de återstående muttrarna, utan inbördes ordning, och dra åt dem.
5

Få en rörtång rätt storlek för att passa nötterna, en fyrvägs fungerar bäst, placera den över den första tappmuttem och stänga ned tätt, men inte för hårt.
6

Snug muttern direkt från den första, som arbetar i ett stjärnmönster. Gör sedan en över från den andra, fortsätter tills alla hjulmuttrarna är ordentligt. Detta placerar hjulet spola mot navets yta, och håller alla vinglar och lossa av hjulet uppstår när du börjar köra bilen.
7

Ta bilen från domkraften. Använd en momentnyckel för att dra åt bultarna i ett stjärnmönster till rekommenderat åtdragningsmoment. Kolla din instruktionsbok för detta betyg, eller ring återförsäljare där du köpte bilen för att få detta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70718.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.