Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur hittar Däckstorlek

däckstorlekar för fordon varierar i höjd, bredd, hastighetskategori och lastkapacitet. Däckets storlek för din bil bör förtecknas i instruktionsboken, men du kan också hitta storleken på sidoväggarna i dina däck. Internetsidor och bilverkstäder kan hjälpa dig hitta de bästa däcken för bilens märke och modell. Instruktioner
1

Kontrollera bilens ägare manual för rekommenderade däckdimension.
2

Kontrollera chaufför-sidodörr plakatet. På många fordon, kan du öppna förarsidans dörr och hitta en skylt notering fordonets däckdimension.
3

Läs sidoväggar din nuvarande däck. På de flesta däck, är storleken information direkt på däcken. Ett exempel på denna information: "P 185/75 R14 82S." P står för "personbilsdäck," 185 indikerar bredden i millimeter, 75 avser höjden av däcket dividerad med bredden (även känd som aspect ratio), anger R den radiella konstruktion, hänvisar 14 till diametern på den fulla däck i inches, anger 82 belastningen rating, och S visar hastigheter. Belastningsgraden är mängden av vikt dina däck kan stödja. Numret på däcket motsvarar en specifik vikt. Till exempel visar en 82 belastning som däcket kan bära en last av 1,047 pounds. Hastigheten Betyget visar hur väl däcket handtagen på högsta hastighet. Till exempel anger S att däcket kan hantera väl upp till 112 mph.
4

Använd en Internet "däck finder" för att avgöra fordonets däckdimension. Du kan ange år, märke och modell på din bil för att hitta de däck du behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70770.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.