Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man tar bort ett däck hjul

Om du äger en bil, är det troligt att någon gång måste du ta bort ett däck hjul, om att ändra en plan eller rotera bilarna för att jämna ut slitbanan slitage. Även om det kan vara lite knepigt, om du är någorlunda frisk och stark, bör du kunna utföra det själv med hjälp av rätt teknik. Det finns ingen anledning att stressa jobbet - däcket ska ingenstans utan dig. Saker du behöver
domkraft
däck järn
Overaller
Duk
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ditt fordon är parkerat på en nivå, ren, hård yta, ur vägen för alla passerande trafik.
2

Sätt på nödbromsen och placera bilen i parken, om det är en automatisk. Om den har en manuell växellåda, lägg den i backen. Placera en träbit under hjulet motsatt den som du ska ta bort. Till exempel, om du tänker ta bort den högra bakre däck, blockera vänster framdäck med en träbit. Detta förhindrar att bilen rullar med något när du kommer att hissa upp bilen.
3

Avlägsna domkraften, däck järn och tyg från stammen. Om du också har overaller i bålen, sätta dem på. Du kommer att behöva för att placera uttaget på rätt plats under bilen kroppen, vilket kan variera beroende på den typ av kontakt. Kolla din instruktionsbok för att se var du behöver för att placera domkraften.
4

Lossa däcket muttrarna med däck järn innan du lyfter upp bilen. Bänd navkapseln ut att komma till hjulet klackarna. Du kan behöva stå på däck järn att pressa hårt för att få hjulet klackarna för att vända. Bara lossa klackarna något i detta skede.
5

Vrid handtaget på domkraft tills det reser sig upp och ansluter med undersidan av fordonet. Fortsätt att vrida handtaget som jack expanderar, lyfta upp bilen när den gör det. Lyft upp bilen så att det finns ett gap mellan hjulet och underlaget.
6

Lossa hjulet klackarna ytterligare tills de kommer att vända för hand. Lossa motstående hjul klackar en bit i taget. Detta kommer att stoppa hjulet från att vrida på om en sida är ogjort mer än den andra. Detta kan sätta press på det andra hjulet klackarna, vilket gör dem svårare att vända. När du har lossat alla hjul klackarna, ta bort dem och lägg dem på en säker plats nära dig.
7

Lyft av hjulet, med foten för att ta del av vikten som du gör så . När den är fri från fordonet, rulla den försiktigt från foten och lägger ner det på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70853.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.