Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur ändrar jag min ljuddämpare?

Byta en ljuddämpare kan vara ett givande jobb som snabbt kompletteras med några verktyg --- eller det kan vara en uppgift från Hades. En enkel titt på ljuddämparen kommer att hjälpa dig att avgöra vilken väg jobbet sannolikt kommer att gå och hjälpa fatta beslut om att göra det själv lättare. Om det hålls på med bultad fläns, borde det gå bra. Byta en ljuddämpare hållit på med kabelhållare kan kräva specialverktyg och vara ett jobb bättre vänster till experter. Ta av en fläns ljuddämpare


En ljuddämpare höll till röret med bultat flänsar kommer att ha en av två bult arrangemang som håller flänsarna tillsammans. Titta noga på flänsen. Det som ser ut som en bult kan faktiskt vara en stud och kommer att kräva mycket mer noga med att ta bort. Undersök båda ändarna av bulten för att se om det eller muttern är fastsvetsad vid en fläns. Om det är, måste försiktighet iakttas för att få muttern bort utan att skada stud. Använd en penetrerande olja eller värme för att hjälpa till att bryta upp rost på gängorna innan du försöker ta bort bulten eller muttern.

Några bultar är genomgående bultar och kan rotera fritt i flänshålen gång lossnade något. Om du är säker på din ljuddämpare fläns använder dessa bultar, kan du finna att det är lättare att halvera dem och ersätta dem med en ny bult. Använd en tigersåg eller handen bågfil för att klippa dem.

När flänsen låste spraya gummi galgar med en lätt olja, exempelvis WD40 och ta bort dem från fästena på ljuddämparen. Detta görs enkelt med ett par båg gemensamma tänger. Ta Addera ett fastspänt-On ljuddämpare

Var medveten om att ersätta denna ljuddämparen kommer att bli svårt. Du måste klippa kabelhållare off och sedan separera båda ändar av ljuddämparen från rören. Vanligtvis kommer detta att kräva noggranna arbete med en hammare och mejsel. En luft hammare med en mejsel för att dela upp rören är mycket snabbare om du har tillgång till detta verktyg, och en skärbrännare är mycket snabbare, men detta är inte platsen att lära sig att använda en.

När ljuddämparen bröstvårtan delas, kan du arbeta röret ur det. Det är inte lätt att göra på grund av rost och deformationen av röret som orsakas av klämman. Undvik att hamra på rören, försöka ta bort dem med att vrida och dra. Det kan vara nödvändigt att dela upp ljuddämparen bröstvårtan i två eller tre ställen innan röret kommer att separera från det.
Installera nya ljuddämpare

Använd en ny packning när du installerar en flänsad ljuddämparen. Sätt i bultarna genom flänsen och använda dem för att hålla packningen medan du skjuter ljuddämparen på plats. Dra åt bultarna ordentligt men inte för hårt. Avsluta genom lubing gummi galgar och driver dem vidare till ljuddämparen parentes.
P Om din ljuddämparen är säkrad till avgasrören med kabelhållare, kommer det att bli nödvändigt att installera ljuddämparen på röret ett avstånd lika till längden av nippeln på ljuddämparen. Skjut ljuddämparen på medan vrida och trycka den på plats. Om det inte lätt glida på röret, kan du behöva hyra en pipa expander och förstora fästet lite. När rören är installerade i ljuddämparen slutar, installera rätt storlek U klämma och dra åt ordentligt.
Kontrollera ditt arbete

Det sista steget i att ersätta din egna ljuddämpare är att starta motorn och kontrollera tätheten. Om något hittas enkelt dra åt klämmorna eller bultar hårdare. Detta bör eliminera läckorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70314.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.