Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Kan ett avgassystem vara hopklämda?

Motorfordon avgassystem är alla antingen svetsade eller spännas fast på plats. Båda har sina fördelar och nackdelar, vissa delar kommer att kräva det ena eller det andra. Typer av avgas
Auto

avgassystem kommer vanligtvis från fabriken svetsas samman. Det är med byte av rör, ljuddämpare och katalysatorer som du ser klämmor tas i bruk, även om vissa nya bilar kommer med en kombination av klämmor och svetsning. Den anpassning av avgassystem kommer också att resultera i täta klämma bruk, liksom äldre modell fordon främst eftersom de har haft delar förändrats.
Fördelar Varje

Fördelarna med svetsning är den fullständig tätning och förhindrande av läckage att det ger. Detta minskar föroreningar och förbättrar motorns kompression och eventuell skallra. Clamped avgassystem gör det mycket lättare att byta ut delar vid behov och ta styckning och elementen svetsning från ekvationen.
Överväganden

Nackdelen med svetsade avgassystem system, särskilt när det gäller reservdelar, är potentialen för sprickbildning bör svetsen inte göras perfekt. De främsta nackdelarna med fastspänning är de ofullkomliga sälar som bildas, risken för lossning och förlust av kompression och föroreningar i luften.
Combination Systems

Avgassystem element nära till motorn inklusive katalysatorn ofta kräver svetsning på grund av det höga trycket avgas de tål på grund av deras placering. Clamps tenderar att användas vid den bakre änden av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70572.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.