Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur fixar EGR Ventil

En EGR-ventil är en fabrik förseglad enhet, så det kan inte vara re-tillverkade, men de problem som är förknippade med en sviktande EGR ventil kan lösas genom att byta ut enheten. EGR-ventilen (avgasåterföringsventil) är oftast finns nära avgasgrenröret men kan också hittas någon annanstans på tvärställda motorer. Syftet med en EGR-ventil är att bränna avgaserna en andra gång för att underlätta utsläpp och hjälpa bränsleekonomin. När defekt orsakar en EGR-ventil dålig acceleration och ojämn tomgång. En defekt EGR ventil gör ofta ett fladder buller. Saker du behöver
ersätter EGR Ratchet ventil Mössor och Hylsnyckelsats
Assorted skiftnycklar
Packning sealer
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera EGR ventil. Ett schema över bilens motor är en stor hjälp att hitta EGR valve.The EGR-ventilen ser ut som en liten rund kan med en liten hatt på toppen. En digital EGR-ventil kommer att ha en tråd vävstol ansluten till den, en manuell EGR-ventil kommer att ha vakuumledningar ansluten till den. Bottenplattan av EGR-ventilen, som är på insugsgrenröret, är ansluten till ett litet metallrör som går till avgasgrenröret. EGR-ventilen är lättast att hitta genom att spåra alla linjer, andra än avgasrören som ansluter till grenröret. EGR-ventilen kan också kan vara förbunden med EGR solinoid.
2

Ta bort alla delar som försvårar tillträdet till de två plattan EGR bas bultar. Koppla av metallrör, några rader vakuum och elektriska anslutningar till EGR-ventilen.
3

Ta bort skruvarna som håller EGR-ventilen till bottenplattan. Dessa skruvar är vanligtvis 1/2 tum eller 12 mm.
4

Installera en ny fabrik förseglade EGR packning. Byt ventilpackningen, med packning sealer innan ominstallation. Dra åt bultarna till tillverkarens specifikation (cirka 11 till 16 foot pounds).
5

arbetet bakåt, anslut alla rör, ledningar och elektriska anslutningar. Byt ut alla andra objekt som togs bort för att nå EGR-ventilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70345.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.