Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att svetsa rostfritt stål med stick Welder

Stick eller ARC svetsning av rostfritt stål kräver användning av en svetstråd som är förenligt med den kemiska sammansättningen av rostfritt stål du svetsar. Du kan använda en högre renhet rostfri stång stål svetsning för lägre rostfritt stål, men inte vice versa. Till exempel kan ett 316L stång svetsa 304 rostfritt stål, men du kan inte skapa en svets med strukturell integritet med en 309L stång att svetsa 316 rostfritt stål, detta beror på kristallina strukturer som bildas i svetsfogen. Saker du behöver
2 st rostfria
svetsbordet Sida 2 par självlåsande klämmor
bågsvetsare
Rostfria svetselektroder
Skyddsglasögon
Svetshjälm
Tung läder svetsning handskar
Slagghacka
Visa fler instruktioner
1

Placera två bitar av rostfritt stål platt på svetsbordet, med sidorna som måste svetsas vila 1/16 tum isär. Säkra bitar av rostfritt stål genom att spänna fast dem svetsbordet med självlåsande klämmor.
2

Slå på ARC svetsare och justera strömstyrkan för storlek tjocklek och typ av rostfritt stål svetselektrodens du kommer att använda för att svetsa rostfritt stål.
3

Sätt på dig skyddsglasögon, svetshjälm och kraftiga läderhandskar svetsning. Kläm en rostfri elektrod stål svetsning i Stinger i ARC svetsare och anslut ARC svetsarens jordklämma till svetsbordet.
4

Passa svetselektroden med skarven mellan de två bitar av rostfritt stål och sänka din svetshjälm.
5

Strike och lyft svetsning elektrod på rostfria gemensamt att starta ARC mellan de rostfria bitar och svetselektroden.
6

Arbetet elektroden över och ner 1/8 tum, sedan tillbaka över svetsfogen att svetsa de två bitar av rostfritt stål tillsammans.
7

bort din svetshjälm och knacka svetsen med chipping hammare ta bort slagg från rostfri svets
8

Låt svetsfogen svalna ordentligt innan du hanterar den svetsade rostfria -.. svetsfogen blir varma och kan orsaka svåra brännskador
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70356.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.