Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en expedition

Om din Ford Expedition SUV gör höga ljud från avgassystemet, betyder det sannolikt att ljuddämparen har korroderat eller skadats. Om ljuddämparen har några hål eller läckage, måste du ersätta det. Byte en ljuddämpare är ganska enkel, eftersom man endast skruvas fast i avgassystemet och hängande från chassit. Men du behöver för att få den rätta ljuddämparen för just din expedition. Du måste också tryggt stöd bilen medan från marken för denna installation, eftersom du kommer att vara under en mycket stor bil. Saker du behöver
Replacement mufflerWrenchAutomotive cleanerRagLubricantFull-format jack standStock golv jackGasketsRubber ljuddämpare galgar
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja expedition på en full pallbock. Använd inte uttag medföljer fordonet, eftersom det inte kommer säkert att stödja fordonet säkert nog för dig att gå under det. Behåll detta uttag i närheten. Leta bultarna som fäster ljuddämparen till avgassystemet och galgar gummi som stöder den i chassit.
2

Smörj ljuddämparens skruvar med en stark, sprej glidmedel, som de borde vara mycket rostig. Vänta tillräckligt länge för smörjmedlet att arbeta mot rost - tungt fastrostade bultar kan behöva upp till 24 timmar
3

Support ljuddämparen med expeditionens medföljande uttaget genom att höja det tills ljuddämparen ISN. 't hänger av gummi galgar. Dra galgar bort ljuddämparen och chassit. Avlägsna bultarna. Sänk domkraften samtidigt balansera ljuddämparen med den lediga handen för att hålla den från att falla. Du kanske behöver en annan persons hjälp.
4

Rengör avgassystemets passytor där bultarna fästs. Använd en bra bil renare på en trasa. Knacka lätt eller chip av packningarna från bultarna om de inte falla av sig själva. Släng dem. Lossa skruvarna på fästena för ljuddämparen galgar.
5

Balance den nya ljuddämparen på expeditionens uttaget och lyft det tills det är knappt mot chassit. Skruva fast ljuddämparen till avgassystemet, med nya packningar med bultarna. Slip nya gummi galgar på de fästen längs ljuddämparen.
6

Sänk ljuddämparens jack något tills ljuddämparen är på rätt höjd från chassit. Dra åt skruvarna på hängare fästen, sedan sänka domkraften resten av vägen och ta bort den.
7

Starta expeditionens motorn medan den fortfarande upp på den huvudsakliga stödbenet. Känn försiktigt runt bultarna för luft pulserar ut i området. Om du känner läcker luft, kontrollera om skruvarna är åtdragna och packningarna är korrekt placerade. Sänk fordonet först efter ljuddämparen är ordentligt fastsatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70255.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.