Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en 1996 Ford Explorer O2 Sensor

Om gas körsträcka på din 1996 Ford Explorer har märkbart minskat eller motorn går ojämnt , kan du ha en sviktande syresensor . Den 1996 Explorer använder fyra syre sensorer i avgasreningssystemet . Sensorerna är placerade på framsidan och baksidan av de dubbla omvandlare och montera rakt in avgasrören . Du kan enkelt ändra lambdasonderna på din lastbil hemma med några vanliga handverktyg . Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

höja din Explorer med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under det för stöd . Avlägsna domkraften när pallbockar är stabila .
2

Koppla den elektriska anslutningen från syresensorn . Ta syresensorn med en socket syresensor och Ratchet . Släng den gamla givaren .
3

Montera den nya givaren och skruva den för hand . Dra åt sensorn till 30 pund- fot med en momentnyckel . Tryck serieinstallation på plats tills det klickar .
4

Upprepa processen på de återstående sensorerna om det behövs . Lyft trucken något med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70411.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.