Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad är syftet med katalysator?

En katalysator är ett avgasutsläpp anordning som används för att sänka ett fordons avgasutsläpp utgång. Liknande i storlek och form till en ljuddämpare, en katalysator fäst direkt till fordonets avgassystem. Vad som följer är en kortfattad beskrivning beskriver de viktigaste syftena med katalysator användning. Bränn Unbruned avgaser

Den huvudsakliga funktionen av en katalysator är att bränna oförbrända avgaser som avsluta ett fordons motor. Genom att bränna dessa oförbrända avgaser, sänker en katalysator med utsläppsrätter utgången av fordonets avgaser.
Impede Normal Avluftningsflöde

En katalysator skapar avgassystem impedans, vilket orsakar avgaserna lämnar ett fordons motor för att sakta ner, en process som ger katalysatorn mer tid att reagera på avgaserna.
Minska kolväten avgasutsläpp
< p> Kolväteutsläppen som skapas när luft och gas bränns insidan av bilens motor, minskas betydligt genom brinnande inverkan av en katalysator.
Mandat Blyfri bensin Använd

Alla fordon utrustade med katalysatorer kräver användning av blyfri bensin, vilket är en renare förbränning typ av bensin som resulterar i lägre avgasemissioner. Blyade bensin och /eller bensiner racing är mycket skadliga för en katalysator och kan inte användas i bilar som är utrustade med en.
Minska koloxidemissioner

Koldioxidutsläpp kolmonoxid avgaser minskas betydligt genom förbränning åtgärder av en katalysator. Kolmonoxid gaser är naturliga biprodukter av motorns förbränning och katalysatorer hjälpa till att sänka utsläppen av re-bränning spännande motorns avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70286.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.