Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en 02 Sensor i en 95 Astro Van

Det finns två syre eller O2 sensorer i avgassystemet på 1995 Chevy Astro van. Processen att ändra O2 sensorerna är densamma oavsett om det är uppströms eller nedströms sensorer som du behöver för att förändras, förutom att platsen är annorlunda. Dessa O2 sensorer är avgörande för en väl fungerande av bränslesystemet och motorns prestanda på din van. Om du har en dålig sensor, ändra det direkt att korrigera körbarhet frågor, hårda statistik och dålig bränsle körsträcka. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor uttag
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av din Chevy Astro med en domkraft och stödja det under rambalkar med en uppsättning pallbockar. Avlägsna domkraften när van är säkert på läktaren.
2

Leta O2 sensorer från under van. De uppströms sensorn trådar i avgasröret kommer ner från motorns insugningsrör. Det är på den inre kanten av röret, närmast till motorblocket. Den nedströms O2-sensorn är i avgassystemet precis framför katalysatorn.
3

Bestäm vilken sensor du behöver ändra, och positionera dig under den. Lokalisera kablaget kommer ut på baksidan av den övre delen av sensorn och följ den fram till den kontakt där givarens sele och van kabelnät gå. Koppla bort de två halvorna av kontaktdonet genom att släppa låsfliken och dra isär dem.
4

Ta O2 sensorn från avgasröret med en O2-sensor hylsa och spärrskaft för att stänga av sensorn moturs tills det är fri från gängorna. Släng den gamla sensorn och montera den nya i det gängade hålet på avgasröret med händerna för att få det starter. Detta kommer att bidra till att förhindra korsgäng.
5

Dra O2 sensor med din O2 sensor hylsa och spärrskaft. Kör kontakten ledningsnätet från den nya sensorn till kontakten på van kabelnät. Skjut de två halvorna av ihop kontakterna tills låsfliken ingriper. Om du ska byta båda sensorerna, flytta till andra givare och upprepa processen.
6

Höj framsidan av din Astro av domkraften står med en domkraft. Ta läktaren från under van sedan sänka domkraften, sätta van tillbaka på marken. Provkör motorn för att kontrollera sensorerna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70433.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.