Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar Katalysator på en Chevy Silverado

Katalysatorn reglerar och reducerar föroreningar i bilens avgassystem. Fordon enligt lag är skyldiga att ha dem, så måste du byta ut dem om de inte längre fungerar. På en aktuell Chevy Silverado, de katalysatorer svetsad på främre avgasröret montering, så att ersätta en katalysator innebär att man byter hela fronten montering avgasröret. Denna process kan skilja på äldre modeller (särskilt sådana som gjorts före 2007), så kolla med din mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckel
Syresensor socket
Chevy Silverado främre avgasröret montering
antikärvningsmedel
Liten borste

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp trucken och stödja den på pallbockar.
2

lossa de elektriska kontakterna för omvandlarens uppströms och nedströms syresensorer. Skruva loss sensorerna med en socket syresensor.
3

Skruva loss de tre muttrarna som finns på övre vänstra och högra flänsarna ansluter frontmontering avgasröret till avgasgrenröret s flänsar med en skiftnyckel. Avlägsna muttrarna för bakre fläns främre avgasröret och ta bort den främre avgasröret.
4

Installera nya flänstätningar på tre monteringsflänsar av ersättande avgasröret (som kommer att omfatta utbyte omvandlare) .
5

Stryk på tätningsmassa på monterings muttrar och bultar med antikärvningsmedel. Detta inkluderar gängorna på lambdasonderna.
6

Installera systemet avgasröret och dra åt skruvar och muttrar för tre flänsar ansluts till grenröret och resten av avgassystemet.

7

Anslut uppströms och nedströms syresensorer till den främre avgasrör med samma uttag som tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70441.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.