Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort plenarmötet på en 2001 Ford Windstar

Luftintaget plenum är en av de komponenter i ett fordon s insugningsrör systemet. Det fungerar med luft som matas med bränsle som kombinerar i förbränningsprocessen för att driva motorn. Kammaren är monterad på Ford Windstar s insugsgrenrör; sin exakta position kan variera beroende på motortyp. Den är ansluten till spjällhuset, och du kommer att behöva ta bort spjällhuset för att avlägsna plenumet. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Plenum packning
Throttle packning
Aceton
Rag
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Koppla van negativa batterikabeln, med hjälp av en skiftnyckel på den svarta kabelns klämma mutter, och sedan lossa de elektriska anslutningarna till gasspjällssensorn och tomgång luftreglerventilen.
2

Ta loss och avlägsna utloppet från luftfiltret, lossa klämmorna med en skruvmejsel. Lossa gasvajern återkomst våren och i slutet av farthållaren kabeln från gasreglaget och sedan skruva isär och ta bort kabeln fästet.
3

Ta bort de fyra bultar från spjällhuset, och ta bort kroppen. Kassera packningen.
4

Etikett och lossa vakuumledningarna från plenumet, EGR-ventilen och bränsle tryckregulator och EGR-ventilen från plenumet. Ta bort PVC-vent slangen från plenumet och ventilen från ventilkåpan.
5

Koppla tändkablarna från den främre cylinderrad och lägg dem på toppen av brandväggen igen.

6

Avlägsna skruvarna från intag anslutningslåda med din nyckel, börjar med bultarna på vardera sidan och arbeta dig fram till de mittersta bultarna. Separera plenum från insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70652.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.