Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vilka är fördelarna med Koppla en EGR-ventil ?

Även om inte nödvändigt , alla moderna bensindrivna bilmotorer beroende avgasåterföring eller ventiler EGR för att minska giftiga kväveoxider från utsläpp . Avlägsnandet av EGR-ventiler , medan länge debatterat , har inte visat sig ha några prestationskrav förmåner . Funktion

Farliga kväveoxid gaser bildas när bensin förbränningsrummen nå temperaturer på över 2500 grader Fahrenheit . För att bekämpa detta har EGR-ventilen infördes 1973 av General Motors att återcirkulera avgaserna in i förbränningskammaren , drastiskt minska temperaturerna och bildandet av kväveoxider. EGR-ventiler fungerar inte på tomgång eller full gas och generellt öka bränsleekonomi och prestanda .
Koppla EGR Ventil

För vissa , till förmån för mer motorrummet utrymmet är tillräckligt för att ta bort EGR-ventilen värt . För att göra detta utan att komma i konflikt med motordrift , måste motorns elektroniska styrenhet ( ECM ) ställas in att aldrig aktivera den saknade EGR . Dessutom måste en EGR platta installeras för att täcka hålet i insugningsröret där EGR-ventil installerades .
Överväganden

På de flesta bilar en saknas EGR ventilen kommer få fordonet att misslyckas utsläpp testning på grund av en utlöst kontrollera motorn kod och förekomst av förhöjda halter av kväveoxider .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70629.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.