Toyota Prius Uppvärmning Problem

Toyota utfärdat en återkallelse för Prius i slutet av 2010 på grund av en trasig vattenpump som orsakade att motorn överhettas . Återkallelsen drabbade fordon från 2003 till 2007 årsmodeller . Identifiering

Toyota har visat att källan till motorns överhettning problem är en design problem med elektrisk vattenpump . På grund av denna konstruktions-, pumpen tillät luftbubblor att passera genom kylsystemet , vilket resulterade i dålig cirkulation . Bristen på cirkulation därefter orsakade vattentemperaturer i motorns avgassystem att stiga utöver acceptabla nivåer .
Effekter

Toyota Prius har ett inbyggt varningssystem som aktiveras när motorn börjar överhettas . Instrumentpanelen tänds en varningslampa och bilen kommer att stänga av strömmen till motorn om den här varningen ignoreras av föraren .
Förebyggande /Lösning
< p > Det uppskattas att mer än 650.000 Prius bilar tillverkade mellan 2003 och 2007 påverkas av det här problemet . Prius ägare kan ta sin bil till sin lokala återförsäljare för att få en pump ersättare vatten gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70089.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.