Hur man installerar en vattenpump på en Duramax Diesel

Duramax dieselmotorer har installerats i Chevrolet och GMC tunga lastbilar sedan 2001 och är fortfarande i produktion idag. Fordon som drivs med Duramax dieselmotor har varit kända för att resa tusentals bekymmersfri miles, men är regelbundet underhåll avgörande för Duramax kylsystem. Byte av Duramax s vattenpumpen är nödvändig när en kylvätska läcka har upptäckts. Om vattenpumpen skulle hända att misslyckas, kan svåra motorskador uppstå. Saker du behöver
Metric skiftnycklar, diverse storlekar
¾ tums Drive breaker bar
½ tums Drive Hylsnyckelsats
½ tums Drive Ratchet och förlängningar
Tänger
Water pump kit
Kylvätska
Destillerat vatten
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln på båda batterierna. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och ta bort kylarens avtappningsplugg. När kylvätskan runnit från kylaren, byt avtappningspluggen.
2

Avlägsna fläktkåpa och inre fender liner på vänster sida. Lossa och ta bort muttern som håller fläkten och dra ut fläkten, var försiktig så du inte skadar kylaren. Demontera remskivan fläktkopplingen. Använd en stor breaker bar att lossa bulten som håller vevaxeln harmonisk balansaxel. Skjut balansaxel från axeln och ställ den åt sidan.
3

bort crossover termostathuset för att få tillgång till vatten pumphuset. Ta bort muttrarna som håller fast oljekylaren till vattenpumpen luckan och ta sedan bort oljekylaren. Lossa den nedre kylarslangen från vattenpumpen. Lossa och ta bort de tre vatten bultarna pumphuset gör en anteckning i sina olika längder. Avlägsna höljet vattenpump och packning. Avlägsna vattnet locket pumphuset för att nå vattenpumpen. Ta vattenpumpen. Installera en ny "O" ring in det nya vattenpumpen och installera den tillbaka i vattnet pumphuset. Dra åt bultarna vatten pumphuset. På motorblocket
4

Sätt tillbaka vattnet pumphuset. Se till att du trär skruvarna i rätt hål, eftersom de har olika längd. Sätt tillbaka den nedre kylarslangen på vattenpumpen. Montera oljekylaren med de ursprungliga förenade nötter. Ominstallera termostathuset crossover.
5

Sätt tillbaka vevaxeln harmonisk balansaxel och fläkten. Byt ut den vänstra inre fender liner och fläkten svepning. Re-Anslut den negativa batterikabeln. Fyll på radiator med en 50/50 kylvätska och destillerat vatten blanda. Stäng kylaren och starta bilen, låta den gå i flera minuter. Dra åt anslutningarna om läckage upptäcks. Re-kontrollera kylvätskenivån och toppen på kylaren, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69336.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.