Felsökning den Kylsystem i en GMC Sierra

En av de första stegen för att identifiera utmaningar med ditt kylsystem är att veta hur det fungerar. Kort sagt, plockar kylmedel upp värme i motorn och frigör värme när den passerar genom kylaren. De kylanordningar cirkulera frostskyddsvätska, innehåller det eller reglera dess temperatur. Felsöka kylsystemet i en GMC Sierra med rutinmässigt kontrollera kylsystem enheter. Instruktioner
1

Kontrollera vattenpumpen för läckage. Din vattenpump skjuter kylvätska genom motorn, kylare och värmeelement. Tecken på en trasig vattenpump inkluderar en svag frostskyddsmedel lukt eller fläckar av kylvätska enligt din Sierra när parkerade för korta tidsramar.
2

Undersök dina slangar för skador från sprickor, kollapser, läckor eller torrhet. Inspektera övre och undre kylarslangar, värmare och slangar bypass och grenrör slangar kylvätska. Till exempel, de övre slangar mäter ca 2 inches bred och bära kylvätska mellan kylaren och motorn. Slitna slangar leder till kylsystemet.
3

Övervaka frostskyddsvätska nivå. Låga frostskyddsmedel resulterar i överhettning och andra kylproblem. Med låga nivåer, lägg DEX-COOL långtidsverkande kylvätska till expansionstanken reservoaren. Detta hänför sig till Vortec 4300 V6, Vortec 5300 V8 och Vortec 8100 V8-motorer.
4

Utforska kylproblem genom att dränera kylvätska och spola systemet. Tappa frostskyddsmedel ordentligt och kassera det på ett säkert sätt. Kylvätska söta doften lockar djur och små barn och intag av giftiga vätskan kan vara dödlig.
5

Inspektera kylarlocket för tecken på skador. En felaktig cap kunde avslöja korrosion. Kontakta en mekaniker för att använda ett tryck testare eller en adapter för att inspektera den gemensamma jordbrukspolitikens tryckklass och funktion. Byt ut en defekt lock omgående.
6

Tvätta och försiktigt skrubba framsidan av kylaren. När du kör, smuts, stenar, löv och annat skräp suger in fenorna på din radiator fångstmetoder värme. Använd en diskborste, diskmedel och en vattenslang för att rengöra din radiator front.
7

Bestäm om termostaten fastnar. Konstant låg temperaturavläsningar eller toppar mellan höga och normala temperaturer indikerar ett fast termostat. Termostaten sitter oftast inne i huset på motorsidan av den övre kylarslangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69272.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.