Hur du ändrar en termostat på en Dodge Ram Truck

Dodge Ram lastbil var utformad för att arbeta hårt och spela hårt och det är ett säkert kort att de flesta Dodge Ram ägare kommer att sätta det trötta gamla talesättet på prov. När emellertid ett fordon, såsom den Ram utsätts för aggressiv körning, kan kylsystemet bryta ner. Termostaten är poängen för fel i de flesta fall. Byta ut termostaten med en fungerande en är nyckeln till att få den Dodge tillbaka på vägen. Saker du behöver Flighter Dodge Ram termostat
RTV silikon packning sealer
skruvmejsel
Wrench
Ship handduk blad
Razor eller metallskrapa
Visa fler instruktioner

1

Ta bort den övre kylarslangen från insugningsröret av termostathuset genom att lossa klämman som klämmer slangen på röret. Använd en platt skruvmejsel för att bända klämman löst. Skjut klämman ner slangen och dra slangen ut i insugningsröret. För att förhindra vätska från att läcka ut från slangen, håll det vertikalplanet så fluiden strömmar tillbaka in i kylaren. När slangen är tom, tryck den åt sidan så att du kan nå termostathuset lätt.
2

Ta bort skruvarna som håller termostathuset på insugningsröret av Dodge Ram. Använd en fast nyckel eller skiftnyckel för att ta bort skruvarna. Nya skruvar levereras ej med den nya termostaten så de gamla bultarna ska återanvändas.
3

Lyft termostathuset bort av insugningsröret i Dodge Ram och lyft sedan den gamla termostaten ut av insugningsröret. Nu ta bort den gamla packningen termostathuset. Beroende på ålder Ram, kan du behöva skrapa den gamla packningen off. Om så är fallet, bör hålet att termostaten satt in pluggas med en butik handduk för att förhindra allt från att komma in i motorn medan du skrapar den gamla packningen off.
4

Placera en liten sträng RTV silikon runt hålet i insugningsröret och runt hålen som termostathuset bultarna går in. Den pärlan ska vara en kontinuerlig linje av silikon så när huset är fastskruvad på den bildar en tätning.
5

bort handduken från intag (om du behövs för att sätta en i) och sedan placera den nya termostaten i insugningsröret. Det finns en läpp som sitter precis under kylarvätska insidan av insugningsröret. Termostaten sitter på denna läppen och inte skruvas på plats.
6

Bolt termostathuset tillbaka på insugningsröret och sedan ersätta kylarslangen på insugningsröret av termostathuset. Vissa människor kasta det gamla stoppbygeln och välja en bandklämma eftersom det kan dras åt hårdare då en stoppbygel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69516.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.