Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en GMC Sierra

Kontrollera din GMC Sierra för kylsystem läcker är nödvändigt om du vill förlänga dess livslängd. Fånga dessa läckor tidigt kan spara dig pengar och ansträngning, eftersom en okontrollerad läcka kan orsaka överhettning av motorn eller misslyckande. Ett sätt att hålla sig à jour med det här problemet är att undersöka din vanliga parkeringsplats för tecken på läckage. Men det finns bättre metoder och de är nästan lika enkelt. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att inspektera slangarna , som ansluter motorn till värmeelementet och kylaren till motorn. Värmeelementet på en GMC Sierra är bakom motorn och nära vindrutan. Kontrollera om någon utbuktning, sprickbildning eller delning i slangarna samt några märkbara tecken på kylvätskeläckage. Dessa tecken kan ske i form av korrosion, missfärgning eller våta fläckar från färsk kylvätska.
2

Använd en ficklampa för att undersöka kylaren helt efter tecken på en läcka. Återigen, dessa tecken är korrosion, missfärgning eller nyligen läckt kylvätska. Inspektera nedre delen av kylaren noga, eftersom stenar och väg skräp kan skada radiatorn under den normala driften.
3

Kontrollera vattenpumpen och axeltätning för eventuella tecken på läckage. Vattenpumpen på en GMC Sierra är bakom motorn fläkten och ansluts direkt till motorn. Axeln tätningen är vad säkrar anslutningen mellan vattenpumpen och motorblocket. Leta efter någon korrosion eller missfärgning att bekräfta källan till läckaget.
4

Ta bort kylarlocket och tillsätt färsk kylvätska till kylaren till inom en tum av överfulla. Var noga med att röra kylaren för att se till att den svalnat innan du öppnar den. Öppna aldrig en varm eller varmt element, eftersom det kan explodera, spyr het kylvätska över någon i området.
5

Starta motorn i GMC Sierra, ställa värmaren på hög och låt den gå cirka 15 minuter. Nästa, stäng av motorn i GMC Sierra undersöka vattenpumpen, axeltätning, kylare och slangar för läckor en gång till. Om du fortfarande inte kan hitta en läcka, kan det vara ett internt kylsystem problem och du måste ta SUV till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69186.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.