Hur byter jag min Thermal Relay & termostat?

Den termiska relägivaren och termostaten är mycket viktiga komponenter i motorns kylsystem. Den termiska relägivaren är avsedd att fungera kylfläkten när kylmedelstemperaturen når en viss temperatur. Termostaten är utformad för att öppna och stänga i enlighet med temperaturen för motorns kylvätska. När kylvätskans temperatur blir för hög, skickar den termiska relägivaren ström till fläkten, som gör det möjligt att kyla motorn. Termostaten öppnar när kylvätsketemperaturen blir för hög och gör att kylvätskan att cirkulera i hela motorn. Saker du behöver
Drip Tänger pan
Open end metriska skiftnyckel som
Ny termorelä sensor
teflonband
platt skruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket set (Metric) katalog Flat metallskrapa
Rena trasor
Red högtemperatur silikon
Ny termostat med packning
Antifreeze
Vatten

Visa fler instruktioner
Byta Thermal relägivaren
1

Parkera fordonet på en säker arbetsplats som har en plan yta och stäng av motorn. Aktivera parkeringsbromsen och öppna huven. Vänta minst ett par timmar för motorn att svalna.
2

Kontrollera temperaturen på kylarlocket när motorn har helt svalnat. Sakta skruva av kylarlocket och placera den i ett säkert område.
3

Skjut under fordonets front och placera droppskålen under kylvätska avtappningspluggen på botten av radiatorn. Lossa avtappningspluggen och vänta tills alla av kylvätskan rinna ut ur kylaren och motorblocket. Dra åt avtappningspluggen.
4

Lokalisera värmerelä sensorn. Den runda termorelä sensor kommer att ligga i toppen av den övre eller nedre kylarslangar. Den termiska relägivaren På vissa fordon är inskruvad i kylaren. Den termiska relägivaren kommer ha trådar som kommer ut i slutet av den som skickar temperaturen information till kylfläkten switch. Dra ledningarna bort av framför sensorn.
5

Skruva av värmerelä sensor med en öppen nyckel genom att placera i nyckeländen på baksidan av sensorn. Vrid nyckeln moturs för att lossa givaren. När relägivaren är löst, avslutar skruva den med handen. Skjut trådarna på framsidan av den nya sensorn.
6

Linda Teflon tejp runt gängorna på nytt termiskt relä sensor från vänster till höger. Detta förhindrar att bandet repar upp sig när du skruvar relägivaren tillbaka in i huvudet på kylarslangen. Skruva den nya värmerelä sensor i tätt med handen. Dra relägivaren med öppen nyckel tills sensorn är tät.
Byta termostat
7

Följ den översta kylarslangen från kylaren till termostathuset port . Skruva loss slangklämman från slangen som är fäst vid hamnen med en platt skruvmejsel. Dra klämman tillbaka på slangen med handen. Vrid och dra ut på slangen samtidigt att ta bort kylarslangen från termostathuset röret.
8

Skruva loss de två termostathuset montering bultar på toppen av termostathuset med en spärr och uttag . Dra åt bultarna ut och placera dem i ett säkert område. Dra höljet bort och placera den i ett säkert område. Dra den gamla termostaten ur motorblocket och kassera den. Installera den nya termostaten i motorblocket med termostat fjädern vänd in i motorblocket. Skrapa bort överflödigt packningen från basen av termostathuset och botten av motorblocket. Torka bort överflödig packning med en ren trasa.
9

Applicera en tunn sträng av röda högtemperatur silikon runt basen av termostathuset. Applicera packningen på silikon med hålen i packningen matcha upp med hålen på termostathuset. Sänk termostathuset över den nya termostaten och på motorblocket. Skruva fast de två bultarna tillbaka in i huset och dra åt med Ratchet och uttag.
10

Skjut kylaren tillbaka slangen på termostathuset hamnen och säkra slangklämman över kylarslangen och termostathuset port med platt skruvmejsel. Fyll kylaren upp med frostskyddsmedel och vatten tills vätskenivån stabiliseras vid toppen av kylaren. Dra runt motorn och vänta tills motorn har nått sin driftstemperatur. När motorn når sin arbetstemperatur, kommer termostaten att öppna och tillåta kylvätska i motorblocket. Detta kommer också att leda till att vätskenivån sjunka insidan av kylaren.
11

Fortsätt lägga frostskyddsmedel och vatten till kylaren med motorn igång tills vätskenivån stabiliseras på toppen av kylaren och inte släpp. Under den tid som termostaten öppnas, bör kylfläkten också komma på. Skruva kylarlocket tillbaka på och inspektera termostathuset för läckor och kontrollera värmerelä sensor för läckor. Stäng av motorn och ta bort droppskålen från under fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70056.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.