Om RV vattenpumpar

I själ och hjärta av en RV kylsystem, är en vattenpump som ansvarar för tryckvatten /kylmedel och skynda på det genom en RV motor och kylare, möjliggör upprätthållandet av en ordentlig motorns driftstemperatur. Även om mycket grundläggande i design och funktion, är en RV vattenpump oerhört viktigt för den totala funktionaliteten i en RV motor. Funktion

En vattenpump i en RV är helt enkelt en mekaniskt driven pump konstruerade för att trycksätta motorns vattenpump /kylvätska och driva den genom hela motorns kylsystem i motorn. En RV vattenpump fungerar på samma sätt som vattenpumpar i andra typer av fordon. Den huvudsakliga skillnaden mellan en vattenpump i en RV och en vattenpump i en mindre fordon (personbil, lätt lastbil) är storlek. På grund av den ökade motorstorleken och radiator storleken på en RV, är en RV vattenpump större och mäktigare än vattenpumpar används i mindre fordon.
Betydelse

RV vattenpump är en mycket viktig komponent i motorns kylsystem, vilket innefattar vattenpumpen, kylare, termostat och kylarslangar och motor passager kylvätska. Ansvarig för att generera den kraft som behövs för att pumpa motorns vatten /kylvätska i hela motorn och kylsystemet är en RV vattenpump hjärtat av motorns kylsystem. Det är mycket grundläggande i design: en enkel fläkt-liknande rotor omgiven av ett metallhölje bifogas en metall remskiva. Men en RV vattenpump ger maximal kylvätska systemets prestanda. Defekter i sin verksamhet kan orsaka enorma problem för inte bara kylsystemet men även för motorn.
Geografi

Ligger mellan framsidan av motorn och den bakre delen av värmeelementet, är en RV vattenpump fäst direkt till motorn. Normalt är två långa, gängade bultar används för att fästa vattenpumpen till motorblocket. På dess framsida, har en RV vattenpump en liten, rund trissa fäst. Denna remskiva är ansvarig för att ge en tät, jämn yta där vattenpumpen drivremmen (ger de mekaniska organ för spinning vattenpumpen) fäster. Denna drivrem fäster normalt, och driver, andra motorkomponenter, t.ex. generatorn och /eller servopumpen.
Varning

RV vattenpumpar, liksom vatten pumpar i alla andra typer av fordon, kan ibland misslyckas och /eller slits ut. Normalt är det första tecknet på en trasig vattenpump buller. Små lager, vilket gör att vattenpumpen att snurra fritt, som ligger direkt innanför vattenpumpen kan börja skramla och slipa. Detta startar normalt ut mild men snabbt blir en högljudd, mycket urskiljbara ljud. Den enda reparation för denna typ av situation är att byta vattenpumpen helt. RV vattenpumpar kan också utveckla läckor och låt cirkulerande kylvätska och /eller vatten att läcka ut ur vattenpumpen på marken under bilen. Om oupptäckt, kan detta orsaka snabbt överhettning och motor /kylsystem skador. Så är fallet med en bullrig vattenpump, komplett demontering och montering av vattenpumpen behövs.
Fördelar

korrekt funktion av en RV vattenpump möjliggör en minskning i drift motortemperatur, ett tillstånd som förlänger motorns livslängd. Som en RV motor drivs, är en konstant tillförsel av cirkulerande kylvätska som behövs för att bibehålla optimal prestanda. En svag eller trasig vattenpump, en som antingen läcker eller inte pumpa tillräckligt, minskar cirkulationen av motorns kylvätska /vatten och tillåter överskottsvärme för att bygga upp i motorn och kylaren, vilka båda ökar motorn och kylsystemet slitage och minskar sin operativa livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69278.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.