Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Toyota Tacoma

Kylsystemet i din Toyota Tacoma är en del som håller den fungerar effektivt. Om det finns läckor som går okontrollerat, kan detta leda till att kylsystemet inte fungerar och därmed skada motorn. Kontroll av dessa läckor är relativt enkelt och vem som helst kan utföra denna viktiga uppgift. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta Toyota Tacoma från sin normala parkeringsplats och titta efter eventuellt läckage. Detta är det enklaste sättet att leta efter läckor och om du gör en vana att kontrollera varje gång du flytta lastbilen, kan det vara den bästa tidig varningssignal för läckor.
2

Öppna huven och kontrollera vattenpumpen och packningen för några tecken på läckage. Vattenpumpen är vanligtvis bakom motorfläkten och fäst på motorn. Packningen fäster vattenpumpen på motorblocket. Om det finns en läcka, kommer du att märka missfärgning eller korrosion på dessa delar.
3

Undersök slangar som förbinder kylaren med motorn och motorn till värmeelementet. Värmaren kärnan är placerad bakom motorn nära vindrutan. Kontrollera om någon utbuktning, sprickbildning eller delning i slangarna och för några märkbara tecken på kylvätskeläckage. Det kan också vara hål eller läckor nypa i dessa slangar, vilken yta endast när det finns tryck eller värme exponering för slangarna.
4

Inspektera radiator för några tecken på läckage med en ficklampa. Var noga med att inspektera kylaren från alla möjliga vinklar för att kontrollera eventuella läckage. De reserv tankarna är plast och kärnan i kylaren är aluminium. Denna konstruktion gör att radiatorn sårbara för skador från rock och väg skräp under körning.
5

Twist kylarlocket ett helt varv, steg tillbaka, vänta några minuter och sedan helt ta bort kylarlocket.

6

Lägg färsk kylvätska till kylaren. Sätt sedan motorn på med värmaren på hög. Låt den gå så här i ca 15 minuter. Stäng av motorn och inspektera motorns delar från de tidigare stegen.
7

Kontrollera kylvätskan för att se om det gick ner igen. Om det gjorde det, men det finns fortfarande inga synliga tecken på läckage, kan problemet internt. I detta fall bör du konsultera en kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69166.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.