Så här byter motorfästen på en 2004 Chrysler Pacifica

På ett sätt, det är inte riktigt rättvist att kalla den senare-modellen Pacifica a. minibuss som begrepp var en evolution av herrgårdsvagnen "minivan." - en högre evolution, men fortfarande en sedanmodell undertill. Men Pacificas CS-plattformen är en helt skräddarsydd enhet, används endast av Pacifica och utformats speciellt för det. Så, det enda som denna vad-det-är andelar i gemensamt med sina mindre minivan kusiner är dess grundläggande form, motor, transmission, fönster hjul, strålkastare, säten, instrumentpanel, stötfångare, två nedre och en övre motorfästet och - Åh, nevermind. Det är en minibuss. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Chrysler Three-Bar motor stödfixtur
Socket och Wrench Set
Skruvmejslar
Penetrerande olja
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
Lägre Mounts
1

Lyser framsidan av van nog så att du kan krypa under och stödja det med jackstands. Koppla bort den negativa batterikabeln och ta bort skruvarna som håller motorkåpan till motorn. Om du tar bort den vänstra fäste, kan du behöva koppla ur och skruva isär kylfläktaggregat från kylaren.
2

Montera armaturen motorfästet. Motorn stödskena anges av Chrysler för det här jobbet är en tre-bar enhet. Det är formad som en huvudstad "T" på tips av den horisontella "T" bar är "fötter" att sitta på fendrar på vardera sidan om då motorrummet, den nedre svärdsnosen har en fot som sitter på kylaren stöd. krokar hänger ner från baren engagera hakarna fabriken hissen på motorn. När du installerar baren, ska du vända det jack-skruvarna på kedjan för att lyfta motorn och stödja sin vikt med baren i stället för fästen.
3

Ta båda motor mount-till-chassi mutter, sedan sänka bilen för att få bättre tillgång till mount bultarna. Ta bort dem, och vrid jack-skruvarna för att lyfta motorn något för att lindra stress på fästet, dra fästet ut. Installera det nya fästet när du tog den gamla ut, och lyfta van igen. Dra montera-till-fästet muttern till 75 foot-pounds, dra åt bultarna motorblocket till 40 foot-pounds. Ta baren motorfästet, installera de återstående fästelement och dra dem till 75 foot-pounds. Installera fläkten och dra åt skruvarna, om du klarade det.
Top Mount
4

Support botten av motorn med en domkraft och träbit så det kommer inte att luta, och avlägsna luften bostäder renare filter. Du behöver inte använda motorn fixtur för detta, eftersom det övre fästet uppgift är bara att hålla motorn från att rotera. Med motorn inte är igång, inte bära det inte mycket aktuell belastning.
5

Ta bort alla skruvarna från det övre fästet. Du hittar tre skruvarna som håller fästet till insugningsröret, och två fästa den på ramen.
6

Släpp nya fästet i stället för den gamla. Dra åt bultarna insugningsröret till 40 foot-pounds, och bultarna ram till 50 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68818.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.