Hur du ändrar strålkastare på en Chevrolet Lumina

Av alla säkerhetsfunktioner inbyggda i dagens bilar, kanske ingen är mer grundläggande än strålkastarna. De tas för givet tills man bränner ut. Lyckligtvis, byte av glödlampa i en strålkastare är ett jobb de flesta gör-det-självare kan enkelt hantera, och det kommer inte kosta en arm och ett ben. Saker du behöver
Low Beam Storlek Strålkastarlampa 9006
High Beam Headlight Bulb Size 9005
Visa fler instruktioner
hur man ändrar strålkastare på en 1996 Chevrolet Lumina Sedan

1

Upplåsning huva genom att dra spaken Huvlås placerad under instrumentpanelen till vänster om föraren. Promenera till framsidan av bilen. Leta upp säkerhetsspärren under mitten av huven och släpp den. Lyft huven.
2

Slå på strålkastarna genom att vrida strålkastare switch, placerad på instrumentpanelen till vänster om ratten, medurs två steg. Promenera på framsidan av bilen och observera vilken lampa är utbränd. Återgå till förarsätet och slå på helljusen genom att växla hög halvljus omkopplare. Promenera på framsidan av bilen och återigen konstatera vilken lampa är utbränd. Återgå till förarsätet och stänga av strålkastarna.
3

Placera dig själv framför strålkastaren med bränt ut glödlampan. Observera där de elektriska kontaktdonen fäster till glödlampan som behöver bytas ut. Nå bakom strålkastaren huset, ta tag i kopplingshuset och vrid det medurs ett kvarts varv tills lampan är upplåst från sin bostad.
4

försiktigt vinkla lampan ur strålkastaren bostäder. Lyft fliken på toppen av det elektriska kontaktdonet och arbeta glödlampan loss från anslutningen. Ställ den gamla lampan åt sidan för omhändertagande.
5

Skjut in den nya lampan på plats i den elektriska kontakten tills fliken snäpper på plats. Vinkla den nya lampan tillbaka i strålkastaren huset. Rikta in kontakten bostäder med strålkastaren huset och vrid det moturs, låsa lampan på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69080.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.