Hur man installerar en fläktmotor i ett 1997 LeSabre

Buick LeSabre har en lång och rik historia som går ända tillbaka till 1959. För mest av dess existens, var LeSabre baserad på GM: s bak-wheel-drive "B-Body" plattform, som erbjöd en mjuk gång och en mycket tillmötesgående motorrummet. Den 1986-modellen markerade övergången till en mycket lättare, mindre och utan tvekan, ett billigare utseende front-wheel-drive design. Vid 1992 emellertid, återfick LeSabre lite i vikt - med kurvorna för att matcha. Om väl underhållna kan din LeSabre s 3800 Series II V-6 pågå i flera hundra tusen miles, men andra fordonskomponenter - såsom fläktmotor - kanske inte lika länge. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
ACDelco del nr 15-8542 eller motsvarande fläktmotor
Inch-pound momentnyckel
Fot-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Låt motorn svalna, om det behövs. Ta bort muttrarna som håller fast stag fjäderben till passagerar-och förarsidan torn strut, med hjälp av en hylsa, förlängning och spärr. Ta bort bygeln från motorrummet.
2

Lossa elkontakten från fläktmotorn. Fläkten Motorn är monterad på aggregatet och luftkonditionering modul, mellan brandväggen och den bakre sidan av motorn. Koppla den lilla kylrör från fläktmotorn.
3

Ta bort de fem sexkantsskruvar som håller fast fläktmotorn, dra sedan motorn och fläkten från modulen. Om det finns något skräp inne i modulen, tar sig tid att ta bort den innan du installerar ersättare fläktmotor. Montera byte fläktmotor till modulen och passa in skruvhålen.
4

Säkra byte fläktmotor med skruvarna och dra åt dem till 5 inch-pounds, med en tum-pound momentnyckel. Anslut kylrör och elektriskt kontaktdon till fläktmotorn. Montera stag fjäderben, dra åt muttrarna till 25 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel. Testa fläktmotorn för drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68899.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.