Så att dra ur elektriska kontaktdon från en bil Generator

Generatorn i bilen laddar batteriet varje gång det körs. Det är en integrerad del av hälsan hos din bil eftersom utan ett batteri, kommer du inte att kunna starta bilen. De behöver oftast ersätter efter flera år av slitage. Här är hur man kopplar de elektriska kontakterna från din bil generator så att du kan få redo att byta ut den. Saker du behöver
Ratchet set
Visa fler instruktioner
1

Stäng ditt motorn och låt den svalna. Se till att knapparna är ur tändningen också. Det sista du vill ha är en jätte elektrisk ström går genom kroppen med hjälp av din nyckel.
2

Ta bort den skyddande gummibeläggning på "foder" tråd. Den matningstråd transporterar el från generatorn till batteriet. Den har en gummistövel eller skal på det på grund av den potentiella risken för gnistbildning en elektrisk ström. Ta bort gummit, utsätta monteringsmutter undertill.
3

Lossa fästmuttern med spärr. Om du använder en uppsättning, hitta rätt storlek genom enkla försök och misstag som spärr kommer att passa montering mutter. När du har tagit bort muttern, ta av "foder" tråd, eftersom det nu kommer att vara löst.
4

Koppla bort laddningsindikatorn. Beroende på din bil, kan du ha olika varningssystem. Detta ger möjlighet att belysa lämplig ljus för varningssystemet. (Laddningsindikatorn tråden kommer att presentera sig själv efter att du har tagit bort den "feed" tråd i föregående steg.) Simply nå in och dra den kabeln ut.
5

Ta av datorns tråden. Datorn tråd kommer att presentera sig själv, eftersom det kommer att vara den sista tråden kvar. Denna tråd kör alla datorsystem du har i din bil inklusive radio, värmesystem, strålkastare och mer. När du drar den här tråden off du har lyckats ta bort de elektriska kontakterna från bilens generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68942.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.