Hur man installerar en generator i en Dodge B-serie Van

Så, behöver din gamla van en ny generator? Den dåliga nyheten är att det kanske inte är så lätt att byta ut som i de flesta bilar, men den goda nyheten är att du ska lära dig hur. Saker du behöver
Ny generator anpassad till din modell och motor
SAE socket och skiftnyckel set
Bågfil
Skruvmejslar
Spetstång
Visa fler instruktioner

1

Park van på en plan yta där du kommer att kunna arbeta från utsidan, insidan och under fordonet. Öppna huven och koppla bort batteriet.
2

Ta bort motorkåpan inne i van och lokalisera gamla generatorn, vanligen beläget intill där passagerarens fötter skulle gå.

3

koppla Först de tre kablarna på baksidan av generatorn. En skruvmejsel kan vara nödvändig.
4

Från utsidan av skåpbil, nå under huven med rätt hylsnyckel för att lossa de båda bultarna som håller generatorn på plats och ta bort den gamla generatorn noga. Var noga med att hålla cylindrarna bult sköld för den nya generatorn, om det finns någon
5

sätta den nya generatorn i är lika enkelt som att göra steg 1-4 i omvänd, med en knepig undantag.: du kommer att upptäcka att din nya generatorn har en inbyggd skruv sköld cylinder som hindrar generatorn från montering på den gamla skolan mount. Om så är fallet, ta bågfil till cylindern, vilket gör ett snitt i mitten, se till att inte såga i generatorn själv. Om cylindern inte lossnar efter att sågas i hälften, kan du behöva använda en skruvmejsel och nål tång näsa för att bända ut den ur snäv passform.
6

Följ steg 1-4 i vända för att installera den nya generatorn. Du kan behöva justera den rörliga "slide" i det gamla fästet med hjälp av hylsor eller nycklar för att få den nya generatorn för att passa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69063.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.