Hur man öka motorns prestanda med en kall Luftintagssystem

Auto tillverkare konstruktion flesta fordonsmotorer att vara så tyst som möjligt. De producerar en luft box och intag rör med flera kurvor som tappar luftens densitet som avancerar till den inre förbränningskammaren. Tillverkade luft lådor installeras intill motorrummet, stänga luften och gör den varm när sugs in i lådan. Resultatet är en blandning av bränsle och varm luft förbränning som begränsar effektiviteten i din motor. En kall luftintag systemet strömmar kyla, tätare luft in i motorn, vilket ökar prestandan på din bil. Saker du behöver
Tänger
Phillips och flathead skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Se över bilens fabriken lager luft box. Det kommer att fastnat intill motorrummet, med ett litet intag slang som går in spjällhuset (detta styr mängden luft som strömmar till motorn). Det är troligen en luft resonator ovanpå lådan. Detta för att säkerställa den tystaste möjliga ljud. Äldre fordon får inte ha ett resonation systemet.
2

Tänk på storleken och priset på en kall luftintaget. De flesta system är inte för dyrt och är lätta att installera, men mer avancerade system kan kräva fordon ändringar i hjulhuset eller fender. Få ett system som inte vilar alltför nära din motor.
3

Sök efter kall luft intag som passar ditt fordon. Om du handlar på nätet, de flesta detaljhandlare, såsom AutoAnything, kommer att anpassa systemet för att passa din bil (se Resources nedan).
4

Se den nya mjölkuppsuget har några kurvor och svängar för en mer direkt luftflöde. Ju rakare luftflöde, desto mer syre strömma genom motorn, vilket kommer att öka dess prestanda. Detta kommer att hjälpa till med din bränsleekonomi liksom.
5

bort din fabrikstillverkade systemet lager luft. Du måste ta bort luften rutan och mjölkuppsuget. Se till att lossa intaget röret först.
6

Följ detaljerad installationsguide för din specifika kall luftintag kit. Se till att din nya insugningsröret slutar tillräckligt långt bort från motorrummet att se till att kall luft strömmar genom systemet.
7

Slå på fordonet och låt den gå på tomgång. Du bör märka en ökning av ljudet. Om motorn börjar stamma, kontrollera intaget röret för luftläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68959.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.