Hur man byter stötdämpare på en 1998 Camaro

Camaro har varit låg kostnad, hög prestanda fordon i Chevrolet varumärke för år. Det har varit hård konkurrent till Ford Mustang i den långa kampen för amerikanska muskler. År 1998 kan du få Camaro med V-6 för att uppnå bättre bränsle körsträcka, eller med Corvette-baserade LT V-8 motor för trottoaren tjat hästkrafter. Hursomhelst du fick en bil som hade några bra hantering och gatakapacitet trovärdighet. Med utförandet av V-8 kom också en del problem. Att hålla de bakre däcken på marken under hård acceleration blev och fråga. Enkla tweaks som uppgradering av stötdämpare hjälpt till att hålla dessa däck på marken. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stoppklossar
Ratchet w /extensions
Metric uttag
Metric djupa hylsor
Open-end metriska skiftnycklar
Channel -lås tång
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park Camaro på en plan, hård yta. Placera stoppklossar runt framdäcken. Palla upp bakre delen av fordonet och placera jack står under ramen. Sänk bilen på pallbockar, lyft sedan den bakre differentialen omkring en tum.
2

Fäll ned baksätet. Ta bort plasten trim bakom bakom sätet framför varje kvartal panel genom att försiktigt dra i panelen. Vik den bakre mattan och lokalisera den övre chock monteringsmuttrarna. Ta den övre chock muttern med lämpligt djup hylsa och spärrskaft. Om chocken snurrar, håll chock stammen med en tång och ta bort muttern med en skiftnyckel. Ta chocken bricka och gummi bussning.
3

Lokalisera de lägre chock monteringsmuttrarna under fordonet. Ta det nedre fästet muttern och ta bort chock från fordonet. Installera den nya lägre chock bricka och bussning till stammen av nya chock. Installera den nya chocken genom att styra chock skaft i monteringshål. Montera den nedre chock montering mutter och dra åt den till 66 foot-pounds med momentnyckel. Montera den övre chock bussningen och bricka. Montera den övre chock muttern och dra åt den till 13 foot-pounds. Upprepa proceduren på den andra sidan. Installera mattan på plats. Installera paneler tills du känner att de snäpper fast. Fäll ryggstöden på plats. Sänk fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68895.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.