Hur man lägger in en O2-sensor på en 2000 Escalade

I 1999 General Motors introducerade sin första Cadillac SUV, Escalade. Det fanns i 1999 och 2000, men återvände inte förrän 2002. Den Cadillac Escalade är avkomma till den ständigt populära Tahoe och Yukon syskon. Escalade hade en 5,7 liters V-8 motor och fyrhjulsdrift som standard utrustning. Denna motor kunde uppnå anständiga bränsle körsträcka på den tiden, men eftersom olika sensorer skulle bära ut körsträcka skulle kunna minska. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Syresensor socket
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet på en plan, jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen. Slå av tändningen. Lyft fordonets front. Placera domkraften under ramen och sänka bilen.
2

Lokalisera de fyra syresensorerna i avgassystemet. Det finns två nära motorn och två efter katalysatorerna. Koppla den elektriska kontakten genom att lyfta på låstungan. Ta bort sensorn med Ratchet och syresensorn uttag.
3

Applicera ett tunt lager av anti-gripa på gängorna på den nya sensorn. Detta bör levereras med sensorn. Trä sensorn för hand. Dra åt sensorn till 30 foot-pounds med momentnyckel. Montera givaren kontakten tills du känner att den snäpper fast. Dra ledningarna från avgassystemet. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68876.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.