Göra dåliga Motorupphängning Orsak Transmission att gå ut?

Som en många andra delar på bilen, motorfästen är en mycket mer komplicerad och viktigare än de kan tyckas vid första anblicken. Medan de flesta förare förstår intuitivt att något med orden "motor" och "mount" i namnet är nog ganska viktigt, är det faktum att även till synes små fel kan ha långt gående konsekvenser för resten av din drivlina. Motor Mount Syfte

Det primära syftet bakom varje motorfäste är att hålla vibrationer från motorn från slingrar i chassit och dundrar dina ögonglober eller vibrerande bultarna löst. De flesta motorfästen består av en gummidistans inklämt mellan ett par metallplattor. Den gummidistans har hål i den så att gummit att komprimera mellan metallplattor, en av som fäster till motorn och den andra till bilens chassi. En front-wheel-drive bil - där de främre fästen stöder både motor och växellåda - har vanligtvis tre fästen. Två stödja vikten på motorn, och en tredje, oftast nära botten-mitten av växellådan, håller hela enheten från att svänga fram och tillbaka under belastning.
Bad Mounts

När en motor mount "går dåligt", det är i allmänhet en fråga om gummit i fästet bryta ner och väggarna mellan hålen riva. Samtidigt kan själva gummit torkar ut, hårdnar och krymper, kommer från fjädrande något liknande konsistensen av furu virke. När dessa två effekter kombineras, de ska låta motorn rocka så mycket som flera inches varje gång du trycker på gaspedalen eller broms. Med tomrummen ur drift, kommer mer vibrationer finna sin väg från motor och transmission i chassit. Så, i allmänhet, kommer de flesta av effekterna av ett dåligt motorfäste har att göra med chassit, och inte motor eller växellåda.
Drivlina Effekter
< p> Det största problemet med en dålig motor mount är att det tillåter motorn att bygga upp fart innan smäller till ett stopp på den tillplattade motorfäste. De första komponenterna för att drabbas av detta hamrande effekten blir de mer känsliga konstant hastighet och universella fogar, eftersom de är utformade för att hantera endast en viss mängd kraft samtidigt böja och spinning. Front-drive bilar är ännu mer mottagliga för skador på CV lederna, eftersom vridningen av transmissionen sätter CV lederna på udda vinklar mot transmissionen. Detta kan vara särskilt problematiskt för de inre drivknutar, som inte är konstruerade för att klara de höga angularities som yttre lederna.
Effekter på överförings /Transaxle

Transmission skador via dåliga motorfästen är inte den vanligaste typen av fel, främst på grund av U-fogar och skarvar CV vanligtvis - genom design - misslyckas innan något i transmissionen. Men med front-förare, det finns alltid en möjlighet att motorn kommer att våndas så mycket att de CV-joint drivaxlar faktiskt kommer lossna från växellådans differential. Många drivaxlar använda en typ av C-klämma eller hållare nära spetsen, vilka slitsar i ett spår i differentialenheten. Motor vridning omväxlande kan dra hållarna ur sina spår och stoppa ner dem igen Även om detta inte kan skada transmissionen (såvida hållarna sönder och hamna i differentialväxlar), kommer det att bära allvarligt differentiella s utgående splines och drivaxel splines. Addera Vad det kokar ner till

Transmission skador via dåliga motorfästen är inte sannolikt att vara plötslig, såvida överföringen råkar falla helt ur bilen . Däremot kommer dåliga motorfästen skapar så småningom en mängd problem med din motor, chassi, växellåda och drivlina, på grund av överskott av motor /växellåda rörelse och - under en tillräckligt lång tidsperiod - kraftiga vibrationer. Om du har en dålig motor mount, fastnar inte huvudet i sanden, få det behandlas innan det $ 50 del vindar upp kostar hundratals eller tusentals i underordnade reparationer Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68708.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.