Min bil inte kommer att flytta

Oavsett om du kör en automatisk eller en manuell, är förmågan att flytta din bil behövs. Det kan vara frestande att diagnostisera shifter frågan på egen hand, men om problemet inte är en låg nivå av transmissionsolja, kommer det förmodligen ta professionell diagnostisk utrustning och skicklighet att fixa. Om påfyllning en låg transmissionsolja inte löser problemet, följa upp med en lokal bilverkstad för hjälp som kan sluta spara pengar i det långa loppet. Saker du behöver
Transmissionsolja
Funnel
Rag
Visa fler instruktioner
Automatic
1

Läs bilens instruktionsbok för att fastställa den exakta transmissionsolja bilen körs på. Om du ersätter den med ett billigare alternativ, kan det skada din sändning.
2

Öppna huven på din bil. Starta bilen och lämna den i park eller neutral. Låt motorn gå.
3

Hitta oljestickan. Mätstickan visar graden av transmissionsolja. Om din vätska är låg, kommer det att påverka din förmåga att skifta. Skilj överföringen oljestickan från motorns oljestickan. Överföringen oljestickan kan säga "ATF" på handtaget, och ligger på baksidan av motorn.
4

Dra ut ATF mätstickan och torka av den helt med en trasa. Lägg tillbaka den i facket i motorn det kom ut, och dra den tillbaka ut.
5

Undersök slutet av oljestickan, där du kan se både kalla och varma avläsningar. Den andra linjen på mätstickan kommer att berätta om vätskan är full. Om märkningen inte går till den andra linjen, måste du lägga till automatisk transmissionsolja (ATF).
6

Lägg ATF direkt i hålet där du tog bort oljestickan. Placera en tratt i hålet, och häll i små mängder i taget. Om du lägger till för mycket, kan du förstöra sändningen. Ständigt åter doppa och kontrollera mätstickan som du häller i ATF. Stanna när märkningen når den andra raden.
7

tillbaka mätstickan i dess lämplig kortplats. Försök att flytta och köra din bil, och notera om det finns någon förändring.
8

Titta runt garaget eller bromsa där du brukar parkera bilen för olje späck. Låga ATF nivåer indikerar ofta en läcka i bilen. Du kommer att behöva rätta läckan vid källan, snarare än att bara byta ut ATF.
9

Få ett diagnostiskt test på din bil på en professionell butik om problemet kvarstår. Det kan kräva särskild utrustning för att korrekt diagnostisera en trasig växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65491.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.