Hur man testar en 1995 VW Jetta Tändspole

Den 1995 Volkswagen Jetta basmodellen kom med en 2,0-liters fyrcylindrig och en femväxlad manuell växellåda. Tändsystemet som används på din 2,0-liters har en enda tändspole som matar till fördelarlocket via en tändstiftsledningen. Eftersom en spole används för att leverera el till distributören, kommer en felaktig spole orsakar din motor att köra grov, och i vissa fall inte alls. För att testa tändspolen, måste du använda en multimeter för att läsa motståndet för tändspolen. Saker du behöver
Multimeter
Hylsnyckelsats
Ratchet
platt skruvmejsel
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
Testa
1

Parkera fordonet på en plan yta, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och stödja den med huven prop stången. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

Följ tändkabeln i mitten av fördelarlocket till tändspolen som är monterad på brandväggen bredvid bromshuvudcylindern. Kläm låsfliken för spolen ledningsnätet och ta bort den från tändspolen. Vrid trådspiralen tändningen en aning och dra bort det av spolen terminalen.
3

Undersök spolen mellan wireterminalen och selen kontakten för att hitta en liten lucka. Bänd luckan öppen med en platt skruvmejsel. Slå på din multimeter och ställ in den på motstånd eller ohm inställning. Tryck ledningarna till de terminaler som doldes av luckan. Motståndet bör läsa någonstans mellan 0,5 till 0,7 ohm, om motståndet faller utanför detta intervall, är tändspolen dåligt och behöver bytas
4

Test för resistens mellan tändstiftsledningen terminalen på. spolen och rätt inuti terminalen. Motståndet bör läsa mellan 3.000 till 4.000 ohm. Om resistansen läser utanför detta område, byt tändspolen.
5

Kontrollera kabelnätet, tändkablar och tändstift för eventuella fel och byt ut vid behov, om tändspolen testar bra.

ersätter
6

Lossa skruvarna som håller tändspolen och hållare till brandväggen med en hylsa och spärrskaft. Demontera tändspolen från fästet och släng bort den.
7

Ställ den nya tändspolen i hållaren och håll den till brandväggen. Montera fästet fästskruvar och dra åt ordentligt med en hylsa och spärrskaft.
8

Placera en liten mängd av dielektriskt fett i tändningslåset wireterminalen och kabelhärva anslutning. Anslut kablaget till tändspolen, när de är korrekt ansluten låsfliken kommer att klicka upp. Skjut boot tändningskabeln över terminalen kontakten på tändspolen och ordentligt tryck i mitten, ett distinkt klick hörs när den är korrekt ansluten. Sänk fordonet huven och tryck nedåt tills den låses på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68704.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.