Felsökning av en Crown Victorias Rear End Problem

Den bakre differentialen av en Ford Crown Victoria stöder vikten av bilen och överför motorkraften till vägen. Den bakre änden består av ett komplext arrangemang av kugghjul och axlar som sällan behöver något underhåll. Dock kommer den bakre änden gör ofta ljud när det går dåligt, och om du kan avgöra vad ljudet är, och vad det innebär, kan det rädda dig från onödiga reparationer. Saker du behöver
Stoppkloss
Ordet jack
rörtång
Air kompressor
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen på olika vägytor. Grov betong, asfalt och smuts gör alla olika ljud när de kört över. Körning på en annan typ av väg kan snabbt visa om vägbanan är orsaken till bullret. Väg buller kommer inte att förändras om bilen accelererar, bromsar eller friläge.
2

Rotera däcken från framsidan till baksidan och provkörningen bilen för att se om ljudet förändras. Däckbuller kan misstas för bakaxeln buller trots de bullriga däck kan vara placerad på framsidan. Kontrollera däcken för kontakt med karosseriet. Däck som är ojämnt slitna kan producera vibrationer som tycks ha sitt ursprung någon annanstans på bilen. Tillfälligt pumpa däcken till 50 psi och provköra bilen. Däckbuller kommer att ändras genom den ökade däcktryck, medan bakre änden buller kommer inte. Efter testning, minska däcktrycket till tillverkarens rekommendation.
3

Kontrollera framhjulslagren för buller. Lösa eller grov framhjulslagren kommer att orsaka buller som kan förväxlas med bakändan brus. Provkör bilen och lätt bromsa samtidigt som du håller bilens hastighet konstant. Om bullret minskar eller försvinner, då de främre lagren kan behöva bytas ut.
4

Placera bilen i friläge och handbromsen. Starta motorn och kör motorn varvtal upp och ner samtidigt som du lyssnar på ljud. Om ett liknande ljud uppstår med den parkerade bilen, då det kan orsakas av motorn eller växellådan och inte bakaxeln.
5

provköra fordonet. Med fordonet utrullning, växla till friläge och lyssna efter ljud. Om den bakre änden ger en vibration eller morra som fortsätter med bilen utrullning och växellådan i friläge, de bakre lagren är misstänkt. En dålig hjullager kommer att orsaka en knackning eller klicka om vartannat varv bakhjulet.
6

Parkera bilen och chock framdäcket. Hissa upp ett bakhjul i taget. Vrid däcket för hand och lyssna efter slipning, gnisslande eller popping ljud som kommer från hjullagret. En dålig lager kan kännas med bara handen som en grov motstånd mot vridning av hjulet. Demontera bakhjulet och inspektera bromsarna för korrekt funktion. En trasig eller sliten bakbroms kan misstas för bakre ljud. Sätt bakhjulet bakåt på bilen och dra åt muttrarna ordentligt. Sänk bilen av domkraften och ta bort hjulet chock.
7

Provkör bilen igen. En kontinuerlig låg gällt surrande eller skrapning ljud börjar vid en låg hastighet och fortsätter upp till motorvägsfart indikerar en dålig pinion lager. En grov eller oregelbunden buller som varierar i tonen och hastighet under acceleration och samtidigt bibehålla en konstant hastighet indikerar dålig differential eller drevet axellager. Crunching eller knäppande ljud när du slår på låga hastigheter indikerar en misslyckad ring eller spindel redskap.
8

Kör bilen på motorvägen hastigheter. En kropp bom buller eller vibrationer kan orsakas av en obalanserad eller böjd drivaxel. Inspektera drivaxeln för skador, saknade balansvikter, främmande föremål eller lösa kardanknutar. Reparera eller byt ut drivaxeln som krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67545.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.