Vad innebär Kontrollera transmissionsljus?

Många funktioner i bilen styrs av huvudmaskinen datorn, inklusive hur och när växellådan växlar växlar. För att få optimal bränsle körsträcka och prestanda från din bil, datorstyrda skift är normen i de flesta moderna bilar och lastbilar. I äldre bilar, kanske du inte har insett att du hade en transmission problem tills du hittat dig själv strandsatta. Som av 2012, de flesta nya bilar har en varningslampa som låter dig veta om överföring problem innan de blir en stor kostnad. Varningslampa

Medan vissa fordon kan ha en faktisk kontroll ljustransmission varning, andra bilar och lastbilar informera dig om förestående transmission problem genom att använda en befintlig varningslampa - såsom överväxel, tjänsten eller dragkraft kontrollampor. Läs fordonets instruktionsbok för att avgöra hur huvudmotorn datorn informerar dig om en överföring problem. Vissa lampor kan bo på eller kan blinka tills problemet är åtgärdat.
Fel eller Påminnelse

transmission varningslampa kan tjäna en dubbel plikt. Det kan informera dig om överföring fel, men det transmissionsljus i vissa fordon kan också fungera som en underhålls-påminnelse så att du vet att det är dags att kontrollera eller ändra din transmissionsolja, eller för att ta bilen till återförsäljaren för regelbundet underhåll. Till exempel, om din sändning varningslampa kom strax efter det att fordonet välte 100.000 miles och du inte känner att det är något problem med överföringen, kan ljuset vara bara en påminnelse om att utföra planerat underhåll. Kontrollera din instruktionsbok eller kontakta återförsäljaren för att vara säker.
Kontroll av Fluid
En

av de första saker du bör göra om din sändning varningslampa tänds på är att kontrollera transmissionsolja, om möjligt. Vissa fordon har en sluten transmission som inte kan kontrolleras av ägaren, men vissa har en mätsticka - ungefär som den som används för att kontrollera oljenivån i motorn - så att du kan kontrollera nivån transmissionsolja när det behövs. Vissa fordon kräver att fordonet skall värmas upp och kör samtidigt kontrollera vätskan, men kolla instruktionsboken för rätt förfarande först. Om vätskan är låg, tillsätt endast vätska som anges av tillverkaren för att undvika ytterligare överföring problem. Om varningslampan fortfarande lyser efter tillsats vätska och köra några miles, kan det vara ett annat problem.
Symtom på Trouble

villkor överföringen varning tänds kan hjälpa till att peka dig till problemområdet snabbare. Ett problem med en överföring temperatur avsändare kan vara den skyldige om ljuset tänds eller blinkar bara innan fordonet har värmts upp till driftstemperatur. Ett ljus som flimrar eller tänds bara när man pekar gupp på vägbanan kan tyda på en lös anslutning transmission ledningar eller en oisolerad ledning. Andra problem, såsom hård eller ojämn växling, inte skifta från första växeln automatiskt eller transmissionsolja som verkar mörkt eller luktar bränt är problem som inte kräver en ljustransmission varning för att berätta att det finns ett problem. Din återförsäljare eller en överföring reparation garage kan skanna huvudmotorn dator att hämta inrapporteringskoderna fel. Felkoderna kan peka på ett problem - till exempel en dålig växlingsventil - som inte kan kräva en fullständig överföring ombyggd, vilket sparar lite pengar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68703.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.