Hög tomgång Orsaker

En hög tomgång i bilen kan leda till att du oroa dig. När motorn känns rev upp på egen hand medan du står stilla, kanske du undrar om det är ett tecken på problem som behöver uppmärksamhet av en mekaniker. Svaret på den frågan beror på orsaken till hög tomgång. Några orsaker är ofarliga, medan andra kan visa på behovet av en reparation. Defekta säkringar

flesta moderna bilmotorer styr motorns tomgångsvarvtal genom en motor som kallas en IAC (idle air control) motor. En av de ledande orsakerna till IAC motorfel är en trasig eller defekt säkring. En felaktig säkring i någon av de elektroniskt styrda komponenter inklusive airbagsystemet kan störa funktionen hos IAC motorn och leda till en högre tomgångsvarvtal än vanligt.
Datorer Störningar

Datorer styr en modern bilens motor och transmission, dess bromssystem och airbag-system. Om säkringarna är bra, kanske själva datorsystemet i en av dessa komponenter inte fungerar. Om så är fallet, kan det vara orsaken till hög tomgång i din motor.

I vissa bilar kan drivlinan styrdatorn misstolka den information den får om tomgång, vilket leder till högre tomgångsvarvtal. Kallt väder kan utlösa detta problem, och det oftast försvinner av sig självt när motorn värms upp.
Läckande Vakuum

IAC motorn arbetar med en vakuumöppning att styra motorns tomgångsvarvtal. Genom att öppna och stänga en ventil till vakuumporten med jämna mellanrum, sätter IAC motorn på tomgång. Om förseglingen på vakuumporten läcker, kommer att störa den övergripande funktionen av IAC och kan leda till hög tomgång hastigheter. Ofta är det slangarna som är anslutna till vakuumsystem som skadas, vilket leder till en ofullkomlig vakuum.
Dåligt fungerande Throttle

gasfunktionen i bilen kanske inte fungerar ordentligt, vilket kan leda till att motorn stannar eller hög tomgång. Vanliga orsaker till ett gasreglage fel är en ansamling av smuts och föroreningar i motorns sekundära luftintag eller en sprucken luftintag röret. Addera IAC Motor Fel

IAC motor själv kanske inte fungerar korrekt. En kortslutning i motorn kan utlösa hög tomgång problem. Ibland IAC motorer utvecklar högt motstånd i kretsen, vilket saktar reaktioner IAC och kan leda till tomgång problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65740.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.