Hur kan man förbättra Ride av Mercury Mountaineer

Fords Mercury Mountaineer är en Sports Utility Vehicle, eller SUV. Denna typ av fordon hanterar annorlunda än en personbil, och är inte avsedd för kurvtagning i hög hastighet eller göra skarpa svängar. Däck, hjul och lastning är tre av de mest kritiska och fundamentala faktorer som påverkar en Mercury Mountaineer ritt. De senaste bergsbestigare är också utrustade med en förbättrad stabilitet systemet Ford kallar Advancetrac med Roll Stability Control eller RSC. Förbättra åktur på en Mountaineer kan uppnås genom att justera dessa element. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket med en tryckmätare om fordonet rider dåligt. Vissa nyare modeller har ett däck lätt inflation varning i kombiinstrumentet som kan varna dig till problem. Pumpa däcken till det rekommenderade trycket som anges på däcket och även tryckt på etiketten på insidan av ytterdörren. Titta efter slitage och byt däcket om slitbanan är sliten under 1/16-inch.
2

Övervaka SUV för att dra åt sidan vid körning. Detta kan tyda på att hjulen är ur läge. Detta beror ofta på att slå slå potthål och trottoarkanter. Har inriktningen korrigeras med en verkstad.
3

Drive på säkra hastigheter för de villkor, som i den här typen av fordon är långsammare med mindre abrupta rörelser än en sedan. Undvik skarpa svängar. Ladda SUV till inom de nyttolast parametrar som anges på samma etikett som nämns i steg 1. Lastförmågan är den sammanlagda vikten av passagerare och last.
4

Slå RSC systemet om den är avstängd. RSC är aktiverat som standard vid start, men kan inaktiveras genom att trycka på RSC knappen kortvarigt. Ibland kan du stänga RSC off om du manövrerar i snö, lera eller sand. Att göra detta ger mer kraft och drivkraft. Slå på den igen när du har nått en stabil grund.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67519.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.