Felsökning utblåsningsfläkten på en 2003 Rendezvous

The 2003 Buick Rendezvous var utrustad med en 3,4-liters V-6 i både CX 2WD och CX AWD-modeller. Den fläktmotor styrs av antingen en manuell ratt på värmaren kontrollpanel eller en automatisk varvtalsregulator i den digitala kontrollpanelen. Fläkten motorstyrningar volymen luft rörelse i Rendezvous kabinen. Testa och byta blåsanordningsmotorn kräver avlägsnande av invändiga karossdelar, samt elektrisk testutrustning. Saker du behöver
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive hylsnyckelsats
platt skruvmejsel (tillval) katalog Multimeter
Visa mer Instruktioner
1

sitta i Rendezvous förarsätet och stänga av motorn på. Ställ väljaren fläkthastigheten till den lägsta inställningen. Flytta fläkthastigheten från den lägsta till den högsta inställningen, ett steg i taget. Om fläktmotorn fungerar på vissa men inte alla inställningar, värmaren kontrollpanelen eller fläkten motorstyrning processor är trasig och behöver bytas. Om fläktmotorn inte fungerar på någon inställning, fortsätt till steg 2.
2

Stäng av motorn. Flytta till passagerarsidan av Rendezvous och öppna dörren. Knäböja bredvid passagerarsätet så att du kan komma åt undersidan av instrumentbrädan. Ta bort höger skruvar isolator panelen underifrån instrumentbrädan, med en spärr och uttag. Ta bort isolatorn panelen från Rendezvous och din arbetsplats.
3

Lossa elkontakten från fläktmotorn, med hjälp av en platt skruvmejsel på flikarna om det behövs. Vrid Buick motor tillbaka på när man sitter i passagerarsätet. Vänd fläkthastighet och värme till sina högsta inställningarna.
4

Vrid multimeter indikatorn till volt inställningen. Sätt i sonderna från multimetern i det elektriska kontaktdonet. Om du får ingen spänning läsning, det finns ett elektriskt fel mellan fläktmotorn säkringen, motstånd och styrprocessom. Om du får en spänning läsa, är fläktmotorn dåligt och behöver bytas.
5

Installation av fläktmotorn elektriska kontaktdon och isolator panel är baksidan av borttagandet processerna. Dra åt isolator panelskruvar ombonad med en spärr och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68661.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.