Symptomen på en dålig Transmission Solenoid

Vissa fordon problem kan vara svåra att diagnostisera. Överföringen solenoid är en spak som håller din bil eller lastbil i rätt växel och förhindrar överföring från att byta köra, bakåt eller annan växel. Utan att veta symtomen på en dålig överföring solenoid, kan det vara svårt att avgöra om det är problem med solenoiden eller överföringen själv. Växling i enhet eller Omvänd

Ett möjligt tecken på en dålig överföring solenoid är när bilen har problem med att flytta in i enheten eller omvänt. Normalt när du startar din bil eller lastbil, du kan flytta in i enheten eller vända direkt. Med en dålig överföring solenoid, kan fordonet ha en fördröjning på några sekunder, eller ens ta flera minuter att värma upp och fungera ordentligt. Under denna försening, kommer fordonet agera liknar hur det beter sig i neutralläge. Det kommer inte att stanna i parken, och när du trycker på gaspedalen, kommer fordonet att göra en motor varva buller men inte röra.
Fordonet behöver inte nedväxling

Ibland, efter sändningen solenoiden går dåligt, gör fordonet inte nedväxling när du sakta ner. Även om du kommer till ett fullständigt stopp, kan transmissionen växla inte ner. Medan han fortfarande i en högre växel, kommer din bil har svårare att accelerera från hållplatsen.
Fordonet inte flytta in rätt växel

När fordonet accelererar, en dålig sändning solenoid inte kan växla upp till rätt redskap. Du kan märka detta eftersom bilen kommer att ha en tuff resa och inte accelerera så snabbt som det brukar. En annan liknande symptom är att den bil eller lastbil kommer att skifta fram och tillbaka mellan växlarna medan du inte ändrar hastighet. Generellt kan man känna en lätt ryck som fordonet skiftar redskap.
Over-Shifting

Det enklaste symptom att notera är över-växling. Detta händer när solenoiden möjliggör överföring för att flytta fler än en växel uppåt eller nedåt. Over-shifting händer ofta när du slutar trycka ner gaspedalen. Fordonet kommer att uppleva en kraftig stöt som det rycker framåt.
Diagnostisera problemet


Dessa symtom är inte det enda sättet att diagnostisera en dålig överföring solenoid. Många gånger, när du har problem med överföring magnetventiler, kommer bilens "Check Engine" light slå på. Enligt Motor-Light-Help.com, kommer många av de koder du fått från bilens dator berätta specifikt vad som är fel med din bil eller lastbil. Din mekaniker eller återförsäljare kan koppla en scanner till bilens dator för att hämta "check engine" light-koder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66048.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.