Kan en EGR-ventil Orsak Idle att Drop ?

En EGR-ventil används på bilmotorer för att minska mängden utsläpp som avges av fordonet. En defekt EGR ventil kommer inte bara att orsaka en ökning av utsläppen , men kan också orsaka många problem med motorn , bland annat en minskning av tomgång . Syfte med EGR Ventil

EGR-ventilen används för att omdirigera en del av avgaser in i motorns luftintag för att minska temperaturen motorns förbränning . Genom att hålla förbränningstemperaturen låg , är bildandet av NOx begränsad. NOx är en förorening som orsakar andningsproblem och andra problem .
EGR Ventil Problem

EGR-ventiler kan utveckla sotavlagringar från motorns avgaser . Dessa avlagringar kan leda till att ventilen verka långsamt eller att hålla öppen eller stängd. EGR-ventiler kan också fungera som den ska på grund av inre korrosion . EGR-ventiler kan rengöras , men ersätter ventilen mot en ny kommer att säkerställa korrekt drift .
Påverkan på Idle

När en EGR-ventil blir fastnat i öppet läge , kommer det att låta avgaserna in i motorn när den inte behövs . Flödet av avgaser kommer också att arbeta för att minska undertrycket används till motorn för att styra tomgång . Detta kommer ofta ge en sänkning av tomgång och kan även orsaka att motorn stannar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66843.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.