Hur man kör omborddiagnos för en 1991 Ford Tempo

1996, On-Board Diagnostics (OBD) blev standard för bilar och lätta lastbilar. Innan dess, skilde fordonsdiagnos efter märke. Ford-bilar används ett system som kallas elektronisk motorkontroll (EEG), och 1991 års Ford Tempo använder den fjärde generationen av detta system (EEG-IV). En OBD-II skanner kan inte användas på 1991 Tempo, men det finns kodläsare för EEG-IV-fordon. Det finns också en billigare metod som utesluter skannrar alla tillsammans. Bestämma vilka att använda är en fråga om bekvämlighet. Om du behöver diagnostisera ditt Tempo ofta, köpa en scanner är nog en bra idé. Saker du behöver
EEG-IV kodläsare
Byglingstråd
Pen
Paper
Visa fler instruktioner hotell med kodläsare
1

Rådgör med din kod läsarens bruksanvisning. Hur man använder en streckkodsläsare är i samma anda över märken och typer, men de specifika delar av processen skiljer sig åt. Äldre kod skannrar, till exempel, behöver en ledning ansluten till Tempo batteri. Nyare som inte gör det. Också, bokmärke sidor som innehåller de EEG-IV definitioner felkoder.
2

Pop Tempo huva. Du letar efter en två utlopp. En är sexkantig och kallas "Self Test Outlet." Den andra är en mindre precis bredvid den som bara har en kortplats. Detta är den "Self Test Input." Anslut kodläsare till båda dessa. Om din kodläsare har en ledning som måste anslutas till Tempo batteri för ström, bifoga det till den positiva polen. Addera 3

Stäng av luftkonditioneringen. Aktivera parkeringsbromsen och växla transmissionen i parken eller neutral. Värm upp motorn till dess genomsnittliga driftstemperatur. Stäng av motorn, men lämna nyckeln i tändningslåset.
4

Vänta 10 sekunder. Vrid nyckeln till makten elsystemet, men starta inte motorn.
5

tillbaka till motorn och slå koden läsaren på. Om din läsare har en LED-skärm, kan du läsa koderna och nyckelpersoner i kommandon. Om du har en billigare läsare, kan du räkna blinkande lampor (se slutet av avsnitt 2 om hur man ska tolka blinkar).
Utan kodläsare
6 < p> Aktivera parkeringsbromsen, växling till neutralläge eller park, och stänga av luftkonditioneringen. Dra runt motorn och låt den gå i 10 minuter eller tills den når normal arbetstemperatur. Stäng av motorn.
7

Pop huven och leta efter Tempo s sexsidiga självtest uttag och inmatning. Anslut de två med en bygel.
8

tillbaka till förarsätet. Slå på Tempo elsystem men starta inte motorn.
9

Titta ljuset kontrollera motorn. Det börjar blinka koder på dig. EEG-IV-koder är antingen två eller tre siffror. Det kommer att finnas något pauser mellan kodnummer och längre pauser mellan hela sekvenser felkoder. Till exempel kommer kod 15 innebär kontrollera motorn ljus blinkar en gång, följt av en kort paus, därefter ytterligare fem blinkningar.
10

Konsultera internet för kodbeskrivningar, eftersom du inte kommer att ha en kodläsare manual för att rådfråga. Det finns generiska sajter som arkiverar EEG-IV-koder och deras beskrivningar (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66177.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.